نتایج کنکور انسانی اعلام میشود و داوطلبان با مشاهده کردن رتبه و کارنامهاشان با این سؤال مواجه میشوند که بهترین انتخاب برایشان چیست. در این موارد توصیه میشود داوطلبان با مطالعه و تحقیق و مشاوره تصمیم عاقلانهای بگیرند.
راهنمای انتخاب رشتۀ انسانی به داوطلبان رشتۀ انسانی کمک میکند که با چشمانی باز برای آینده خود تصمیم بگیرند. این راهنما با پاسخ دادن به پرسشهای اساسی انتخاب رشته انسانی داوطلبان را در این راه یاری میدهد.
در ادامه میخوانید
راهنمای انتخاب رشته انسانی ۱۴۰۲
لحظه انتخاب فرا رسیده و شما با در دست داشتن نتایج و به ثمر رسیدن زحماتتان با ذهنی پر از ابهام و سؤالات مختلف نمیدانید بهترین انتخاب برای شما چیست. این پرسشها که همواره ذهن داوطلبان را به خود مشغول میکنند عمدتاً در مورد نحوه انتخاب رشته هستند. در این مطلب تمامی این پرسشها و دیگر ابهامات انتخاب رشته علوم انسانی برای شما روشن خواهد شد.
توصیه میشود برای انتخاب رشته ابتدا الویتبندی کنید. یعنی رشتهها را براساس احتمال قبولیاشان، علاقه و تناسب در سه دسته قرار دهید و بر اساس الویتهای خودتان آنها را مرتب کنید. برای مثال رشتههایی که به آنها علاقه دارید امّا احتمال قبولی در آنها کم است را در دستۀ اوّل بگذارید و بر اساس الویتهایتان بقیه رشتهها را دستهبندی کنید.
با خواندن راهنمای انتخاب رشته انسانی و مطالعه دقیق این دفترچه میتوانید تصمیم درستی برای آینده تحصیلیتان در این رشته بگیرید.
راهنما و مشاوره انتخاب رشته انسانی
داوطلبانی که به تازگی کنکور انسانی دادهاند با ابهامات زیادی روبهرو میشوند که بهترین راه برای برطرف کردن آنها مراجعه به مشاور است. پاسخ تمامی پرسشهای شما در دست مشاورین این رشته است و با داشتن سالها تجربه به راحتی شما را در این راه راهنمایی میکنند.
راهنمای انتخاب رشته انسانی نیز ابهامات شما را در خصوص چگونگی انتخاب رشته، بهترین رشتهها و دانشگاهها و رتبه مورد نیاز برای پذیرش در این دانشگاهها برطرف میکند. میتوانید با مطالعة دقیق این راهنما پاسخ تمامی سؤالهایتان را بیابید.
آخرین رتبه مجاز به انتخاب رشته انسانی
سالانه هزاران نفر مجاز به انتخاب رشته در رشته علوم انسانی می شوند و آخرین رتبۀ مجاز در این رشته به ظرفیت پذیرش دانشگاهها در آن سال بستگی دارد. متقاضیانی که از سهمیههای دیگر مانند ایثارگری برخودار نیستند، بر اساس سهمیه مناطق به سه منطقۀ یک، دو و سه تقسیم میشوند. دانستن این موضوع شما را در امر انتخاب رشته راهنمایی میکند.
داوطلبان کنکور انسانی در سهمیه منطقه یک تا رتبۀ حدود ۲۵ هزار، در سهمیه منطقه دو تا رتبۀ حدود ۴۵ هزار و در سهمیه منطقه سه تا رتبۀ حدود ۸۵ هزار مجاز به انتخاب رشته در دورههای روزانه و نوبت دوم هستند. دورههای روزانه و نوبت دوم (شبانه) هر دو تحت نظارت وزارت علوم برگزار میشوند و اعتبارشان یکسان است، با این تفاوت که در دورههای شبانه برخلاف دورۀ روزانه، دانشجو باید هزینۀ واحدهایش را پرداخت میکند .
لیست رشتههای انسانی و رتبه مورد نیاز
براساس راهنمای انتخاب رشتۀ انسانی توصیه میکنم طبق علاقه، بازار کار، توانایی ذهنی و سپس بر اساس رتبۀ خود سعی کنید بهترین گزینه را انتخاب کنید. رتبۀ مورد نیاز برای ورود به هر دانشگاه متفاوت است و به ظرفیت دانشگاه و سهمیه شما بستگی دارد. بر این اساس دانشگاه و ظرفیت آن نقش مهمی در پذیرش شما ایفا میکند.
شما باید از یک مشاور کنکور برای افزایش آگاهی خود خود کمک بگیرید .
من در راهنمای انتخاب رشته انسانی لیستی از محبوبترین رشتههای علوم انسانی برای شما تهیه کردهام و رتبۀ مورد نیاز برای ورود به این رشتهها نیز براساس سهمیه در منطقه، جلوی آن درج شده است. توجه داشته باشید که این رتبهها حدودی هستند .
روانشناسی
منطقۀ ۱: ۵۰۰-۸۰۰
منطقۀ ۲: ۱۰۰۰-۱۵۰۰
منطقۀ ۳: ۲۰۰۰-۲۵۰۰
حقوق
منطقۀ ۱: ۸۰۰-۱۰۰۰
منطقۀ ۲: ۱۵۰۰-۲۰۰۰
منطقۀ ۳: ۲۵۰۰-۳۵۰۰
حسابداری
منطقۀ ۱: ۷۰۰-۸۰۰
منطقۀ ۲: ۱۵۰۰-۲۰۰۰
منطقۀ ۳: ۲۰۰۰-۲۵۰۰
لیست کامل رشتههای علوم انسانی
لیستی از تمامی گرایشات رشته انسانی را برای شما تهیه کردهام، شما باید بر اساس فاکتورهای مختلف انتخاب کنید که بهترین گزینه برای شما چیست. این فاکتورها بسیار مختلف هستند؛ از جمله علاقه، استعداد، بازار کار، آیندۀ شغلی و غیره.
حقوق
روانشناسی
حسابداری
مدیریت کسب و کار
مدیریت امور بانکی
مدیریت مالی
مدیریت بازرگانی
فلسفه و حکمت اسلامی
آموزش جغرافیا
باستان شناسی
آموزش راهنمایی و مشاوره
زبان و ادبیات فارسی
اقتصاد
علوم قضایی
مدیریت صنعتی
مدیریت دولتی
جامعه شناسی
دفترچه انتخاب رشته انسانی
دفترچه انتخاب رشته هر ساله توسط سایت سازمان سنجش منتشر میشود و شامل رشتهها، کد دانشگاهها و رشتههای تحصیلی، موارد استثنا، راهنمای انتخاب رشته، ظرفیت هر رشته در دانشگاه و موارد دیگر است. این دفترچه را میتوانید از این لینک دانلود کنید .
نگران خواندن این دفترچه نباشید، زیرا راهنمای انتخاب رشتۀ انسانی شما را در این مسیر راهنمایی میکند. ابتدا دفترچه را با دقت مطالعه کنید؛ زیرا شامل موارد و نکاتی است که ممکن است در تصمیم شما تأثیر بگذارد. بعد از مطالعۀ بخش اول به سراغ دانشگاهها و رشتهها بروید. این قسمت براساس شهرها و به ترتیب حروف الفبا دستهبندی شده است.
هر رشته را در دانشگاهی که میخواهید بررسی کنید؛ ممکن است رشتۀ موردنظر شما از امکانات خاصی مانند خوابگاه بهرهمند نباشد یا محدودیت سنی و جنسیتی داشته باشد. بعد از بررسی دقیق، کد رشته در دانشگاه موردنظر را یادداشت کنید تا برای انتخاب رشته به آن مراجعه کنید.
همانطور که گفته شد مشاوره انتخاب رشته مقولهای بسیار حساس و سرنوشتساز است؛ پس این موضوع را جدی بگیرید و در نظر داشته باشید که تصمیم شما چهار سال آیندۀ شما و حتی مسیر زندگی شما را رقم میزند .
خوب مطالعه و تحقیق کنید، میتوانید از این راهنمای انتخاب رشتۀ انسانی و مشاوران تحصیلی کمک بگیرید تا در آخر بتوانید انتخابی درست داشته باشید. در آخر فراموش نکنید که در کنار تمامی فاکتورهایی که خوب بودن یک رشته را تعریف میکنند علاقۀ شما همیشه حرف اول را میزند.
سوالات متداول
پرطرفدارترین رشته های انسانی کدامند؟
از جمله پرطرفدارترین رشتههای انسانی میتوان به حقوق، روانشناسی، مدیریت و حسابداری اشاره کرد.
برای انتخاب رشته انسانی چگونه اقدام کنیم؟
قدم اول برای انتخاب رشته گروه انسانی، دانلود دفترچه راهنمای انتخاب رشته از سایت سازمان سنجش است. در قدم بعدی باید لیست رشتههای مورد علاقه خود را به همراه کد هر رشته یادداشت و در زمان مقرر داخل سایت سازمان سنجش نسبت به ثبت کد رشته ها اقدام کنید.