مشاوره کنکور

بارگذاری...

توصیه های مشاوران کنکور مدرسه ما در بهترین حالت بیشتر شبیه نصایح معتادان داخل کمپ ترک اعتیاد بود و واقعاً هیچ ربطی به کنکور نداشتند و وقتی مشکلی داشتیم و سوالی از آن ها می پرسیدیم چون گیج تر از قبل می شدیم ترجیح می دادیم مشکلمان را به جای حل کردن فراموش کنیم

مشاوره کنکور در رادیو کنکور

محمد قاسمی مدرس ریاضی کنکور و مشاور کنکور

برای انتخاب مشاور کنکور باید روش فکر کردن و مواضع علمی او را خوب بشناسید ، من در رادیو کنکور که در پایین می‌شنوید کلیت مواضع و رویکردم را کمی شرح دادم .

ما چگونه مشاوره کنکور می‌دهیم ؟

روش مشاوره کنکور در کنکور تی وی مستلزم شناخت ۳ واژه کلیدی استراتژی ، تاکتیک و تکنیک است .

راستش را بخواهید تعاریف زیادی هم از این سه واژه در جاهای مختلف وجود دارد که ما فقط با تعاریفی که در پایین می‌آوریم کار داریم و احتمالاً با مفهوم چشم انداز ، برنامه کنکور و نظارت هم آنطور که ما اینجا تعریف می کنیم آشنا نباشید و مفهوم متفاوتی دریافت کنید .

استراتژی

استراتژی بزرگ‌‌ترین ، بلند مدت‌ترین و عمیق‌ترین مفاهیم هدف شما است .

مشاور کنکور باید تفکر استراتژیک داشته باشد

مثلاً : تصمیم دارید به مدرسه بروید ، در کلاس‌های کنکور یک موسسه ثبت نام کنید و فقط از مشاور مدرسه خود استفاده کنید و در دو درس فیزیک و زیست شناسی معلم خصوصی بگیرید و روابط خود با دوستان را برای درس خواندن محدودتر کرده و استفاده از گوشی هم کم کنید .این کل برنامه کنکور شما را از بالا به شکل یک نقشه نمایان می‌کند .

معمولاً استراتژی چیزی است که مشاور و دانش آموز با کمک همدیگر و براساس ظرفیت‌های موجود آن را تعیین می‌کنند .

استراتژی است که تاکتیک‌ها و تکنیک‌ها را تعیین می‌کند و تنظیم غلط استراتژی موجب می‌شود که اولین خشت دیوار هدف گذاری و برنامه ریزی کنکور شما کج گذاشته شده و تا ثریا کج می‌رود . بنابراین مشاور کنکور موظف است استراتژی را بسیار واقع بینانه و مبتنی بر چشم انداز و ظرفیت موجود دانش آموز تنظیم کند .

گاهی اوقات چشم انداز دانش آموز با ظرفیت موجود او سازگار نیست و هارمونی ندارد و مشاور موظف است واقع بینانه این موضوع را بیان کند ، حتی اگر بخاطر بیان آن موضوع شغلش را از او بگیرند .

مثلاً دانش آموز رشته ریاضی-فیزیک که ۲ ماه تا کنکور وقت دارد و تقریباً هیچ درسی نخوانده است و چشم اندازش قبولی در رشته الکترونیک دانشگاه شریف است که رتبه دو رقمی می‌خواهد ظرفیت زمانی محدودی دارد و نمی‌تواند به این هدف برسد و هیچ استراتژی واقع بینانه‌ای نمی‌توان برای آن تعریف کرد .

یا مثلاً دانش آموزی که حاضر نیست استفاده از گوشی تلفن همراه را محدودتر کند و ساعت خوابش را تنظیم کند اما می‌خواهد پزشکی دانشگاه اصفهان قبول شود هم هارمونی ندارد و استراتژی واقع بینانه‌ای برایش نمی‌توان ترسیم کرد .

اگر میان ظرفیت‌های موجود دانش آموز و چشم اندازش هارمونی نباشد ، به شخصه اگر نتوانم استراتژی مناسبی براساس چشم انداز دانش آموز ترسیم کنم ، یا چشم انداز دانش آموز را تغییر می‌دهم یا اصلاً مسئولیت آن دانش آموز را قبول نخواهم کرد .

اگر استرسی در دانش آموز مشاهده می‌کنیم باید به استراتژی که برای او ترسیم کردیم برگردیم و تغییرات را از استراتژی شروع کنیم و سپس تاکتیک‌ها را بر اساس استراتژی جدید تنظیم کرده و سپس اگر لازم بود تکنیکی برای کنترل استرس ارائه کنیم .
متاسفانه در بسیاری از موارد مشاهده می‌کنیم که مشاورین قبل از بازنگری در استراتژی سعی دارند با یاد دادن تکنیک یا تغییر در تاکتیک استرس را کنترل کنند .

تاکتیک

تاکتیک به صورت مقطعی در بازه‌های زمانی کوتاه‌تر و با حوزه اثر کوچکتر تعریف می‌شود و تا حد زیادی تابع استراتژی اولیه است .

تعریف و چیدن تاکتیک به عهده مشاور کنکور است

مثلاً : اگر تصمیم دارید در درس زیست شناسی ۳ ماه اول را فقط به درس‌های پایه دهم و پایه یازدهم اختصاص دهید و سپس در ۳ ماه دوم به سراغ پایه دوازدهم رفته و سپس به ۲ ماه بعدی را به زیست ترکیبی رو بیاورید و از عید به بعد فقط روی تست زدن در درس زیست تمرکز کنید و در ۲ هفته پایانی باقی مانده به کنکور تست‌های کنکورهای سال‌های اخیر را بزنید و خلاصه نویسی‌هایی که انجام دادید را مرور کنید در واقع شما یک تاکتیک برای درس زیست شناسی کنکور خود طراحی کردید .

تقریباً برای هر درس باید تاکتیک متفاوتی را برنامه ریزی کنیم .

بخش زیادی از تاکتیک‌ها را محدودیت زمانی و شخصیتی دانش آموز تعیین می‌کند و بخش اصلی آن بر اساس استراتژی تنظیم می‌شود .
اگر استراتژی‌ها درست تنظیم شده باشند ، چیدن تاکتیک‌ها کاری بسیار ساده خواهد بود .

آموزش تکنیک‌های ضروری

کوچکترین واحد یادگیری یک موضوع و بحث تکنیک است .

آموزش تکنیک‌های کنکور وظیفه مشاوره کنکور است

مثلاً : برای درس زیست تصمیم گرفتید از کلاس درس معلم خود نت برداری کرده و سپس کتاب را تندخوانی کنید و خلاصه نویسی تهیه کنید . یا خود مهارت تندخوانی که ما در مگوپ به شدت روی یادگیری آن تاکید داریم یک تکنیک است و حتی تنظیم خواب نیز یک تکنیک به حساب می‌آید .

اصولاً باید برای محقق کردن هر تاکتیک چند تکنیک در دست داشته باشیم . یعنی برای هر درس باید تکنیک مشخصی برای مطالعه تعیین کرد .

وظیفه‌ی مشاور این است که علایق و پتانسیل‌های دانش آموز را در انتخاب تکنیک‌ها در نظر داشته باشد .

طراحی چشم انداز

چشم انداز نتیجه نهایی است که براساس استراتژی قرار است به آن برسیم .

مشاور کنکور باید با دقت زیادی چشم انداز دانش آموز را بررسی کند

مثلاً : قبولی در پزشکی دانشگاه تهران

نکته مهم در مورد چشم انداز این است که قبل از تعیین استراتژی و تاکتیک معمولاً چشم انداز با خیال پردازی‌های زیادی همراه است و چون معمولاً خود دانش آموز می‌داند این خیال پردازی‌ها قابل اعتماد نیستند ، نمی‌تواند اعتماد به نفس لازم را از چشم اندازش بگیرد اما بعد از تعیین استراتژی و تاکتیک بخش غیر واقعی و مضر این خیالپردازی‌ها کنار رفته و چشم اندازی خالص و قابل اعتماد حاصل می‌شود .
از مهم ترین وظایف مشاور کنکور خالص کردن چشم انداز دانش آموز با نگاه استراتژیک و تاکتیکی عمیق است .

تدوین برنامه

برنامه مجموعه‌ای از دستورها و دستورالعمل هایی است که برمبنای اصول استراتژیک و تاکتیکی از پیش تعیین شده برمبنای ظرفیت‌ها محاسبه و پیش بینی شده تا زمان بندی و اولویت بندی رسیدن به چشم اندازی که تعیین شده است را محقق کند .

مشاوره کنکور 7

چهار مرحله قبل عمیق ترین خودشناسی را برای تنظیم یک برنامه ایجاد می کند و همانطور که می بینید برنامه ریزی کنکور مرحله پنجم کار مشاور است که متاسفانه بدون توجه به چهار مرحله قبلی خیلی از مشاوران کنکور شروع به برنامه ریزی می کنند که در واقع برنامه هایی هستند که هرگز به واقعیت نزدیک نمی شوند .

بررسی‌ها ، پژوهش‌ها و تجربه نشان می‌دهد که باتوجه به پیچیدگی و زمان کم کنکور عملاً دانش آموز کنکوری نمی‌تواند خودش برای خودش برنامه ریزی کند و واقعاً اینکه بعضی از دانش آموزان خودشان برای خودشان برنامه ریزی می‌کنند در واقع دارند یک ریسک خیلی سنگین می‌کنند .

ریسکی که عواقب آن را نمی‌توانند به درستی بسنجند و فقط هنگام بدست آمدن نتیجه است که متوجه اشتباه خود می‌شوند و عواقب را می‌بینند .

برنامه در واقع چیدمان زمانبدی شده و حجم بندی شده استراتژی‌ها ، تاکتیک‌ها و تکنیک‌هاست که می‌تواند روزهای بعدی را به شکلی واقع بینانه برای ما قابل پیش بینی کند .
برنامه ابزاری است که میزان انطباق چشم انداز ما با واقعیت را تضمین می‌کند و به ما آرامش می‌دهد .
در بررسی‌ها و پژوهش‌ها مشخص شده است که بخش اصلی استرس سال کنکور بخاطر غیر قابل پیش بینی بودن شرایط و وضعیت دانش آموزان است و معمولاً اگر برنامه درست تدوین شود هیچ خبری از استرس نخواهد بود .

نظارت بر اجرای برنامه

نظارت مداخله بیرونی و تخصصی آگاهانه برای خارج نشدن از مسیر برنامه تدوین شده است .

نظارت بر اجرای برنامه کنکور

تجربه ثابت کرده است تنظیم برنامه بسیار راحت تر از اجرای آن است و باید برای نگهداری و مراقبت از اجرای آن به شکلی کاملاً جدی اصول نظارتی غیر قابل انعطافی را به کار گرفت .

برای همین ما در مرحله برنامه ریزی اوج انعطاف پذیری را به کار می گیریم چون در این مرحله از کنکور کوچکترین انعطاف و لغزشی موجب هدر رفتن تمام منابع خواهد شد .

هرچقدر برنامه دقیق تر و واقع بینانه تر نوشته شود ، تضمین اجرایی آن بالاتر است .
اما نیمی از مشکلات در مسیر پدید می‌آیند و همواره باید نظارتی مستمر برای خارج نشدن از مسیر برنامه توسط یک فرد متخصص وجود داشته باشد .
در بسیاری مواقع ما آنچنان درگیر اجرا می‌شویم که وقتی دچار خطاهای شناختی جدی می‌شویم متوجه آن خطاها نیستیم و فرد دیگری از بیرون باید به عنوان یک معیار بیرونی ما را در مسیر برنامه نگه دارد .

اهمال کاری مساله ای است که در مرحله اجرای برنامه درسی آن را مشاهده می کنیم و در صورت عدم مداخله به جا برنامه تدوین شده به قبرستان برنامه ها می رود و مسیر از جاده کنکور به جاده خطاهای شناختی دانش آموز می رود و تکنیک های مقابله با اهمال کاری اینجا خود را نشان می دهند .

حرفه‌ای ترین ورزشکاران هیچ کمبود دانشی در مورد ورزش خود ندارند ، اما همواره به یک مربی برای خارج نشدن از مسیر تمرین و برنامه نیازمندند .

در تمامی پروژه های مهندسی کوچک و بزرگ همواره در کنار مجری پروژه یک مهندس ناظر هم وجود دارد که از بیرون پروژه را در مسیر نقشه ریخته شده نگه دارد .

ما مدعی بهترین قیمت مشاوره کنکور نیستیم ، اما مدعی یکی از بهترین‌ مشاوران کنکور در ایران هستیم و قیمت مشاور کنکور واقعاً هزینه ای است که شما آن را برای آینده خود سرمایه گذاری می کنید .

ما براساس تعریفی که در بالا آوردیم فرآیند مشاوره کنکور را در کنکور تی وی به ۹ مرحله‌ی زیر تقسیم می‌کنیم :

گفتگو

شناخت

استراتژی

تاکتیک

تکنیک

برنامه

نظارت

انگیزه

دید طراح

قیمت و هزینه مشاوره کنکور

مشاوره کنکور جلسه‌ای

شما وقت رزرو می‌کنید و سر ساعتی که به شما وقت داده شده است از طریق تلفن یا واتساپ با شما تماس گرفته می‌شود و جلسه بگزار می‌گردد .

در حال حاضر برای رزرو وقت باید به پشتیبانی واتساپ پیام دهید و مبلغ یک جلسه را واریز کنید و با انتخاب و هماهنگی خودتان ساعت و روز جلسه اعلام می‌شود .

به زودی پلتفرم گرفتن وقت در سایت نصب خواهد شد .

طرح مشاوره کنکور بلند مدت

این طرح به صورت محدود ارائه می‌شود ویژه‌ی کسانی است که مشکل مالی ندارند و حداقل ۶ ماه تا کنکور وقت دارند . در این طرح تمام مراحل ۹ گانه بالا به صورت مرتب و دقیق برای شما پیاده سازی می‌شود .

جهت ثبت نام در این طرح ابتدا به پشتیبانی پیام دهید و وقت مصاحبه رزرو کنید و منتظر باشید تا با شما تماس گرفته شود .

سوالات متدوال درباره‌ی مشاوره کنکور

محمد قاسمی مشاور کنکور و مدرس ریاضی کنکور تی وی

بخاطر پیچیدگی‌های کنکور ، کمبود وقت و حجم زیاد مطالب کنکور ، مشاوره کنکوری به خودی خود کاری بسیار وقت گیر است که نیازمند دانش علمی و تجربی بالایی در مورد کنکور و تکنیک‌های مطالعه و برنامه ریزی تحصیلی است .

من در پایین لیستی از سوالات و دغدغه‌های کنکوری ها در مورد انتخاب مشاور کنکور را قرار دادم و به تک تک آن‌ها پاسخی درخور خواهم داد و در نهایت ویژگی‌های یک مشاور کنکور خوب را بررسی خواهم کرد .

۱۴ ویژگی بایسته یک مشاور کنکور خوب چیست ؟

یک مشاور کنکور خوب اصولاً ۱۴ ویژگی اصلی دارد و بهترین مشاوران کنکور باید این ۱۴ ویژگی اساسی را داشته باشند وگرنه مشاور کنکور بد به حساب می آیند و شما و آینده شما را به بازی می گیرند :

۱- شنونده‌ای فعال و قوی است

۲- به شخصیت شناسی علمی آشنایی کامل دارد و برمبنای شخصیت شما با شما کار می کند

۳- روش‌های استاندارد و نتیجه بخش مطالعه کنکور را می داند

۴- با تمام دغدغه‌ها و نگرانی‌های کنکوری‌ها آشناست

۵- ذهن استراتژیک و برنامه ریز دارد

۶- منظم ، منضبط ، دقیق بودن را می توان از رفتارش یاد گرفت

۷- بی ابهام صحبت می کند و در برابر تمام گفته هایش مسئول و پاسخگو است

۸- صادق و صریح و بی تارف است

۹- منابع کمک درسی مناسب بازار را به خوبی رصد کرده است

۱۰- توان همدلی بالایی دارد و سختی‌ها و چالش های مطالعاتی هر بخش هر درس را درک می‌کند

۱۱- شناسانگر و معیارهای دقیقی برای ارزیابی وضعیت یادگیری دارد

۱۲- با دیدگاه طراح کنکور آشنایی دارد

۱۳- کنکورهای ۱۰ سال اخیر را به خوبی می‌شناسد

۱۴- هرگز سرزنش نمی‌کند و هرگز مجازات و تنبیه در برنامه کاری اش وجود ندارد

کار مشاور کنکور واقعاً چیست ؟

مشاور کنکور فردی است که با شما وارد یک گفتگوی بالغانه می‌شود و با شناختی که از شما پیدا میکند بر اساس چشم انداز شما و ظرفیت زمانی و توانمندی شما موظف است یک استراتژی صحیح را با تکیه بر اصول علمی طراحی کند .

سپس بر اساس شخصیت شما و استراتژی تعریف شده تاکتیک‌ مطالعه هر درس را مشخص کرده و در نهایت تکنیک‌های ضروری برنامه ریزی و مطالعه را به شما آموزش دهد .

سپس در ابتدای مسیر کل تقویم آموزشی شما را به شکل کامل تدوین کرده تا تمامی مسیر و چشم انداز پیش روی شما در کنکور شفاف و بالغانه باشد

بعد از تدوین برنامه در صورت لزوم بر مسیر هدف گذاری شده شما تا روز کنکور نظارت دارد تا تاکتیک‌ها بر اساس استراتژی تدوین شده با تکنیک‌های درستی پیاده سازی شوند و اگر تغییری در استراتژی لازم است با تکیه بر تخصص و تجربه حرفه‌ای صورت گیرد .

بدون مشاور کنکور چه اتفاقی می‌افتد ؟

باور کنید هیچ اتفاقی بدون مشاور درسی کنکور نمی افتد .

هر اتفاقی که قرار بود نیفته فقط نمی افته .
جالب است بدانید که با یک مشاور کنکور بد اتفاقاتی بد می افتد که هرگز بدون مشاور نمی افتد .
شاید سوال بهتر این بود که بپرسید بدون مشاور کنکور خوب چه اتفاقی می افتد .

از چه زمانی باید مشاور گرفت ؟

بهترین ایده این است که از ابتدای شروع به مطالعه برای کنکور یک مشاور کنکور خوب در کنار خود داشته باشید که مقدار آزمون و خطای شما را کاهش داده و زمان شما برای مطالعه و مرور را گسترش داده و جلوی بی انگیزگی های استمراری شما را بگیرد .

تفاوت مشاوران کنکور در چیست ؟

سه عامل اصلی مشاوران کنکور را از هم متمایز می کند :
۱- میزان علم آن ها
۲- میزان تجربه آن ها در کار با دانش آموز
۳- میزان دلسوزی و وجدان

مشاور کنکوری که به هر دلیلی در یکی از ۳ مورد بالا دچار نقص باشد معمولاً نتایج خوبی ایجاد نمی کند ، اما مشاوران می توانند در هر یک از پارامترها متفاوت باشند و با یکدیگر فرق کنند که نوع مشاوره آن ها را متفاوت می کند .

همه رتبه برتر های کنکور مشاور داشتند ؟

بر اساس آن چه من مشاهده کردم به ندرت رتبه برتری را دیده ام که مشاور کنکور نداشته باشد و شاید موارد استثنایی هم بتوانید نام ببرید که مشاور نداشتند که من ترجیح می دهم از استثناها نام نبرم .

متاسفانه مشاورین رتبه های برتر کنکور زیادی را می شناسیم که خود را عامل اصلی موفقیت دانش آموز می دانند ، اما واقعیت این است که در بیشتر موارد ظرفیت بالای خود دانش آموز است که عامل اصلی موفقیت در کنکور می شود ، اما نمی توان اهمیت وجود مشاور کنکور را نادیده گرفت .

مشاور مدرسه به عنوان مشاور کنکور کافی نیست ؟

در کمال احترام به تمام مشاورین تحصیلی مدارس ، باید صریحاً اعلام کنم که مشاور کنکور بحثی کاملاً جدا از مبحث مشاور تحصیلی در مدرسه است که تقریباً هیچ ربطی به هم ندارند .

برخی مدارس که سعی می کنند سطح علمی و تعداد رتبه های قبولی خود را بالا ببرند معمولاً در سال دوازدهم یک مشاور کنکور پاره وقت یا تمام وقت را در کنار مشاور مدرسه استخدام می کنند که متاسفانه براساس تجربه من در بیش از ۹۰ درصد موارد مدارس مشاوران بسیار کم دانش و کم تجربه و بسیار بی وجدانی را در کنار دانش آموزان قرار می دهند که معمولاً تاثیر منفی در روند کنکور بچه ها دارد .

واقعیت این است که دستمزد مشاور کنکور خوب خیلی بالاتر از آن چیزی است که یک مدرسه بتواند پرداخت کند .

خود من شخصاً به علت تداخلات بی ربط به کنکور و وقت گیری که مدرسه بدون در نظر گرفتن کنکور دانش آموز برایش می تراشد تقریباً در تمامی موارد هیچ علاقه ای به همکاری با سیستم مدرسه ها ندارم .

پشتیبان‌های موسسات برگزار کننده آزمون آزمایشی کافی نیست ؟

اگر یک خیاط خیلی خوب به علت اینکه مراجعینش کم شده است و جویای کار است خدمات درمانی و پزشکی رایگان و ارزان ارائه کند آیا به صرف رایگان بودن و ارزان بودن سلامتی خود را به آن خیاط می سپارید ؟

پشتیبانان موسسات برگزار کننده آزمون آزمایشی معمولاً افراد جویای کاری هستند که به دلایلی مثل دانشجو بودن یا رتبه خوب داشتن در کنکور نزدیک ترین شغلی که پیدا کردند استخدام پاره وقت یا تمام وقت در یکی از این موسسات بوده است .

این موسسات هیچ گونه نظارت علمی و آموزش علمی و اخلاق حرفه ای در زمینه مشاوره کنکور بر روی این پشتیبانان ندارند و هیچ کنترل کیفیتی هم در مکالمات و مشاوره های آن ها مشاهده نمی شود .

سپردن آینده کنکور و تحصیل خود به این افراد کم تجربه و کم دانش مثل سپردن سلامتی خود به خیاطی است که خدمات درمانی ارزان و رایگان ارائه می کند .

در یک کلام لطفاً وقت ارزشمند خود و زحماتتان را با مراجعه به این افراد تلف نکنید .

بهتر نیست به جای هزینه مشاور کنکور در چند کلاس کنکور خوب ثبت نام کنیم ؟

این حرف تقریباً مثل این است که بگوییم :

بهتر نیست به جای رفتن پیش یک جراح خوب تجهیزات پزشکی خوب بخریم و خودمان جراحی را انجام دهیم ؟

لطفاً خود را جراحی نکنید . شاید شما بدانید قلب و ریه تان تقریباً کجا هست ، اما جزئیات فراوانی وجود دارد که با یک میلی متر خطا جان شما به خطر می افتد .

تجهیزات پزشکی خوب به مثابه همان کتاب و کلاس خوبی است که تهیه می کنید اما کنکور خود را با آن ها به کشتن می دهید .

خیلی ساده انگارانه است که بخواهیم تصور کنیم قبولی در رشته های تاپ کنکور چیز ساده ای است که با درس خواندن های سنتی به شیوه مکتب خانه های دوران ناصرالدین شاه که همین شیوه کلاس های کنکور امروزی است مقدور است و برویم کتاب بخریم و کلاس ثبت نام کنیم که قبول شویم .

شما اگر بهترین کلاس های کنکور را هم ثبت نام کنید وقتی نتوانید در یک برنامه درست درسی با یک استراتژی عمیق آن را پیاده کنید ، واقعاً هیچ استفاده ای نمی توانید از اطلاعات خود سر جلسه کنکور بکنید .

فرق مشاور کنکور خوب و مشاور کنکور بد چیست ؟

دقیقاً فرقشان در ویژگی مشاور خوب کنکور است که در بالاتر به آن پرداختم و در موردش صحبت کردم .

یک مشاور کنکور خوب دقیقاً همه ویژگی های بالا را دارد و زمانی که یک مشاور کنکور حتی یکی از ویژگی های بالا را نداشته باشد واقعاً یک مشاور بد به حساب می آید .

شاید این طور حرف زدن کمی زیاده روی به نظر برسد اما واقعیت این است که یک مشاور بد کنکور بیش از نبودن مشاور کنکور به شما لطمه می زند و در انتخاب مشاور باید خیلی دقت کنید .

آیا رتبه‌های برتر می‌توانند مشاورین خوبی باشند ؟

این موضوع بحثی طولانی است بسیار جای صحبت و گفتگو دارد .

لطفاً به مثال زیر توجه کنید :
 اگر من دونده خوبی هستم قطعاً تجربیات بسیار ارزشمندی دارم که می تواند در مسیر یادگیری دونده شدن به شما کمک زیادی کند اما قرار نیست آموزش هایی که به شما می دهم شما را دونده ای همچون من بکند چون ویژگی های متعددی از جمله ژنتیک و شرایط زندگی و خصوصیات فکری و روانی شما با من بسیار متفاوت است و اگر قرار باشد کمکی کنم فقط انتقال تجربه است که اصطلاحاً ما به افراد با تجربه و موفقی که به دیگران در مسیر رسیدن به هدفشون در شاخه خاصی کمک می کنند منتور می گوییم .

اما یک منتور همیشه نمی تواند مربی باشد و برای اینکه یک منتور مربی شود باید علم مربی گری را زیر نظر افراد ذی صلاح علم مربی گری دوندگی بگذراند تا براساس ویژگی های ژنتیکی و روانی شما بر مبنای اصول علمی تمرینات متناسب شما را طراحی کند .

مسلماً یک منتور قد بلند چهار شانه که در خانواد ثروتمندی زندگی می کند اگر بخواهد بر اساس وضعیت ژنتیکی خود و وضعیت زندگی خود برای یک شاگرد قد کوتاه که وضع مالی خوبی ندارد برنامه بریزد تنها اتفاقی که می افتد این است که شاگردش ورزش دوندگی را کنار می گذارد .

اما اگر همین منتور دانش مربی گری علمی را بداند تمرینات خوب و درخور وضعیت قد کوتاه بودن و وضعیت مالی ضعیف شاگردش طراحی می کند و او را به موفقیت نزدیک می کند .

داستان اینجاست که رتبه های برتر کنکور در نقش یک منتور بسیار می توانند موثر باشند ، اما زمانی که بدون علم مشاوره دادن و برمبنای ساختار شخصیتی و وضعیت زندگی خود شروع به مقایسه شما با خود می کنند و برمبنای شخصیت و وضعیت زندگی خودشان به شما برنامه می دهند وضعیت وخیم شده و شما هر روز دلسرد تر می شوید .

بسیاری از رتبه های برتر کنکور هستند که با وجدان و حرفه ای رفتند و رفرنس های علوم تربیتی و مشاوره تحصیلی را مطالعه کردند و در ترکیب این مطالعات با تجربه شخصی خودشان در کنکور به یک درک دینامیک و عمیق برای مشاوره دادن رسیدند و مشاوران بسیار خوبی هم هستند اما عده دیگری فقط به صرف رتبه برتر بودن وارد کار مشاوره کنکور شده اند و هیچ مطالعاتی در زمینه علم مشاوره و علوم تربیتی نداشتند و راستش رو بخواهید اصلاً هم در کارشان موفق نیستند چون اصلاً درک علمی و درستی از وضعیت مراجعینشون ندارند و دائم در مقایسه خود با آن ها هستند و در بسیاری از موارد تنها چیزی که از مشاوره با این رتبه های برتر گیر شما میاد یک سری سرزنش و تحقیر است .

در واقع خلاصه بگوییم که رتبه برتر کنکوری که دانش مشاوره و علوم تربیتی ندارد عملاً توان مشاوره دادن به شما را ندارد اما به عنوان منتور می تواند رهنمودهای کلی را به شما ارائه کند .

راستیتش به نظر من بهترین مشاوران کنکور ذقیقاً همین رتبه های برتر کنکوری هستند که سواد مشاوره کنکور را در خودشان تقویت کردند و دقیقاً بدترینشان هم باز رتبه برترهای کنکوری هستند که هیچ درک متقابلی ندارند و هیچ دانشی در زمینه مشاوره کنکور ندارند و دانش آموز را در باتلاق مقایسه های خود گرفتار می کنند .

شخصاً همین علت بود که با اینکه ۴ سال در زمینه کنکور و تدریس کنکور فعال بودم ، اما قبل از اینکه مطالعاتم را در این زمینه تکمیل کنم اصلاً قبل از سال ۹۴ به فکر کار مشاوره کنکور نیفتادم .

پسر عموی من که رتبه خوبی در کنکور آورده می‌تواند مشاور من شود ؟

در صورتی که پسر عموی شما در کنار رتبه خوبی که آورده به علم مشاوره دادن و علوم تربیتی آشنایی دارد و واقعاً برای شما حاضر است وقت بگذارد و مراحل ۶ گانه مشاوره را پیش ببرد می تواند بهترین مشاور شما در مسیر کنکور باشد ، اما در غیر اینصورت می تواند ویران کننده  اعصاب و روان شما شده و قطعاً کنکور امسال را از دست خواهید داد .

نظر شخصی من این است که رهنمودهای کلی را از پسر عمویتان دریافت کنید اما بهتر است در فرآیند مطالعه شما اصلاً دخیل نشود ، چرا که آشفتگی های آشنا بودن و خجالت های فامیلی خودش یکی از آفت های کنکور شما خواهد شد ، به خصوص در زمان اعلام نتایج بسیار شما و خانواده شما اذیت خواهید شد .

من که پول ندارم مشاور کنکور بگیرم نمی‌توانم رتبه خوبی بیاورم ؟

پول مشاور کنکور ندارم باید چکار کنم ؟

پاسخ دادن به این سوال بسیار برای من سخت است چون باید در مورد یک نابرابری و تبعیض اجتماعی که بخاطر پول رخ داده است صحبت کنم .

واقعیت اینه که قرار است آموزش و پرورش راهی باشد که در وضعیت برابر اجتماعی تمامی طبقات اقتصادی جامعه از فرصتی برابر برای پیشرفت بهره مند شوند ، اما می دانیم که متاسفانه این گونه نیست و کیفیت آموزش در ایران به شکل قابل توجهی وابسته به وضعیت مالی افراد است و متاسفانه کسی که وضع مالی بهتری دارد از امکانات نابرابر بیشتری نسبت به طبقه اقتصادی پایین تر خود برای آموزش بهره مند است .

به همین جهت هم ما در کنکور تی وی سعی داریم هر آنچه شما نیاز دارید را به طور رایگان تا آنجایی که میشه در سایت قرار دهیم و تعداد دفعات مراجعه شما به مشاور کنکور را کاهش دهیم و تا آنجایی که می توانیم آموزش های درس ها را هم رایگان در سایت قرار دهیم تا به یک فرصت برابر آموزشی در کل کشورمون برسیم .

همونطور که بالاتر توضیح دادم عملاً بدون مشاور کنکور شما آنقدر درگیر آزمون و خطا می شوید که باید حدوداً ۴ سال پشت کنکور بمانید تا روش مناسب مطالعه خود را کشف کنید و نتیجه بگیرید و مشاور کنکو خوب هم تنها منبع درآمدش همین مشاوره دادن است و باید هزینه کنید و از این جهت متاسفانه برای برخی از اقشار جامعه یک وضعیت نابرابر در کنکور پدید آنده که عده ای که می توانند هزینه مشاور کنکور را پرداخت کنند شانس بیشتری برای آوردن رتبه خوب در کنکور دارند .

شما همانطور که برای خرید کتاب و ثبت نام در کلاس بودجه ای رو در نظر می گیرید ، باید به نحوی بودجه ای برای مشاوره کنکور هم در نظر گیرید و واقعیت تلخ این است که بدون مشاور خوب و هزینه کردن برای مشاوره کنکور شما قطعاً به بیراهه خواهید رفت .

چند جلسه مشاوره کافیست ؟

این سوال خیلی کلی پرسیده شده است .

اگر شما قصد آوردن رتبه زیر ۵۰۰ در کنکور تجربی یا ریاضی یا انسانی را داشته باشید ، قطع به یقین حداقل هفته ای ۱ یا ۲ جلسه مشاوره یک ساعته حرفه ای لازم دارید تا تمام مسیر خود را به درستی در یک مکالمه بالغانه کنترل کنید و انگیزه خود را دائماً بالا نگه دارید و از مسیر خارج نشوید .

اما اگر دنبال رتبه های معمولی مثل رتبه ۵۰۰۰ یا رتبه ۱۰۰۰۰ هستید واقعاً ماهی یکبار مشاوره هم شاید زیاد باشد .

آیا مشاور کنکور باید روانشناسی بلد باشد ؟

مشاور کنکور مشاور روانشناسی یا درمانگر نیست که لازم باشد به یک رویکرد روانشناسی مسلط باشد ، اما باید یک سری مبانی اولیه روانشناسی تربیتی و روانشناسی آموزش را به شکل عمومی بداند و به مسائل عمومی روانشناسی مثل استرس که در کنکوری ها بسیار نمود می کند آشنایی داشته باشد و راهکارهایی مثل کنترل استرس را بلد باشد که تا ۸۰ درصد مسائل ساده پدید آمده را خودش با مشاوره ساده حل کند .

در ۲۰ درصد موارد مشکلات فکری و روانی دانش آموزان کنکوری خارج از محدوده دانش روانشناسی مشاور کنکور است و باید به روانشناس متخصص ارجاع داده شود تا مداخلات لازم جهت برطرف کردن مشکل صورت بگیرد که البته پیدا کردن یک روانشناس خوب بسیار سخت است چون به طور رسمی من مشاهده کردم که به ازای هر روانشناس خوب و با اخلاق چندین برابر روانشناس بی سواد و بی اخلاق و غیر حرفه ای وجود دارد که فقط برای اینکه کار دیگه ای بلد نبودند آمدند در این کار که یک نانی به سر سفره ببرند اصلاً مراجع برایشان اهمیتی ندارد .

خود من در کنار یک روانشناس خبره و با وجدان و علم محور کار مشاوره کنکور را انجام می دهم و جاهایی که مسائل فکری و روانی دانش آموز از کنترل خارج می شود به روانشناس ارجاع می دهم که البته بسیار کم پیش میاد که البته تا آنجایی که می توانم سعی می کنم ارجاع ندهم .

در موارد بسیار اندکی برخی مراجعین را به روانپزشک ارجاع می دهم که در این ارجاعات باید خیلی با ظرافت و دقت عمل کرد و اگر مشاور کنکوری داروهای روانپزشکی و عوارض و مکانیسم عمل بیولوژیک آن ها آشنا نیست به هیچ وجه نباید دانش آموزش را به روانپزشک ارجاع دهد چون دقیقاً مثل روانشناسان که چندین برابر روانشناسان حرفه ای و با وجدان روانشناس غیر حرفه ای و بی وجدان و بی سواد دارد در روانپزشکان هم به ازای هر روانپزشک فوق العاده و خوب چندین برابر روانپزشک بی وجدان و بی دقت و بی سواد داریم و ما باید حواسمان باشد که ممکن است مسیر زندگی تحصیلی و فردی دانش آموز را با ارجاع دادن به یک روانپزشک بی وجدان به باتلاق داروهای روانی ببریم و برای همین من وقتی به روانپزشک ارجاع می دهم بعد از مراجعه دانش آموز خودم با روانپزشکی که ارجاع دادم تماس می گیرم و وضعیت را جویا می شوم و بالاجبار به اکثر داروهای روانپزشکی هم آشنا هستم که مشکلی پیش نیاد .

پانویس : امیدوارم به آن روانشناسان و روانپزشکان اخلاق مدار و با وجدان اهانت نکرده باشم .

آیا مشاور کنکور تحصیلات دانشگاهی ، مدرک خاص یا مجوز لازم دارد ؟

متاسفانه و در کمال تاسف ما هیچ مرجع و سازمان صنفی و رسمی برای مشاوره تحصیلی و مشاوره کنکور نداریم که صلاحیت علمی مشاوران کنکور را تایید کند و تنها راهی که برای تشخیص خوب بودن و بد بودن یک مشاور کنکور دارید این است که مطالبی که گفته است را مورد بررسی قرار دهید تا ببینید ویژگی های یک مشاور خوب را دارد یا خیر

امیدوارم به زودی نهادی مثل سازمان نظام مشاوره تحصیلی برای این کار تشکیل شود که صلاحیت های علمی مشاوران کنکور را بررسی کند .

مجوز رسمی خاصی در ایران برای مشاوره کنکور صادر نمی شود اما مثلاً خود ما برای دریافت اینماد یک سری تاییدیه انجام دادیم اما داشتن اینماد سندی بر موجودیت مجوز رسمی برای کار مشاوره تحصیلی نیست و به نحوی می تئوان گفت مشاوره تحصیلی یک کار غیر صنفی آزاد محسوب می شود و مرکز خاصی برای ارائه مجوز به آن وجود ندارد یا بهتر بگوییم تا به امروز وجود ندارد اما سازمان نظام روانشناسی اقدامات بسیار بی ربطی برای صدور مجوز مراکز مشاوره تحصیلی انجام داده است که به نظر زیاد با اساسنامه آن سازگار نیست و در واقع نوعی مداخله بی ربط انجام می دهد که خیلی معتبر نیست .

مدتی خود وزارت علوم سرفصل های بسیار خوب و با کیفیتی برای یک دوره مشاوره تحصیلی ارائه کرد که برخی موسسات آن دوره ها را برگزار می کردند و الحق هم دوره های بسیار با کیفیتی بودند ، اما به علت غرور اکثر از همکاران حاضر به شرکت در این کلاس های خوب نمی شدند و عمدتاً به علت به حد نساب نرسیدن جمعیت کلاس ها موسسات دیگر آن کلاس ها را به طور جدی برگزار نمی کنند .

اصولاً مشاوران کنکور باید خودشان به شکل خودخوان به مسائل علوم تربیتی و مشاوره تحصیلی به لحاظ علمی تسلط پیدا کنند و برخی دوره های مفیدی هم در برخی موسسات خوب برای کار مشاوره تحصیلی ارائه می شود که تسلط آن ها را به دانش خودخوان آن ها بالا می برد اما مدارکشان معمولاً فاقد اعتبار است .

در ترکیب مطالب خودخوان و کلاس های معتبر مشاوره تحصیلی با تجربه شخصی و تفکر فلسفی دقیق یک مشاور کنکور تمام ویژگی های مشاور کنکور خوب بودن را پیدا می کند .

در امر مشاوره کنکور تجربه نقش بسزایی دارد و مشاوران تازه کار معمولاً باید تا ۳ سال تحت نظارت یک مشاور که چند سال سابقه بیشتر دارد فعالیت کنند تا به درجه ی مشاور کنکور خوب برسند .

آیا مشاوران کنکور اینستاگرامی و شبکه های اجتماعی قابل اعتماد هستند ؟

من تعداد زیادی مشاور کنکور فوق العاده می شناسم که در فضای مجازی و اینستاگرام فعال هستند و نتایج شگفت انگیزی هم ایجاد کردند اما نمی توان این واقعیت را نادیده گرفت که به ازای هر ۱ مشاور خوبی که در اینستاگرام پیدا می کنید ۲۰ مشاور بد و بی وجدان در اینستاگرام پیدا می شود .

دقیقاً در فضای واقعی هم همینطور استکه به ازای هر ۱ مشاور خوب ۲۰ مشاور بد پیدا می کنید ، پس از این نظر خیلی مهم نیست که کجا مشاور خود را پیدا می کنید .

در اینکه اینستاگرام و شبکه های مجازی فضایی سطحی هستند شکی نیست اما این اصلاً دلیل نمی شود که بگوییم مشاورین کنکوری که در این فضا فعال هستند هم سطحی و بدرد نخور هستند .

اتفاقاً فضای مجازی به شما اجازه می دهد که به شکل کامل با رویکرد مشاوری که می خواهید انتخاب کنید آشنا شوید و انتخاب تمیز تر و دقیق تری نسبت به مشاوری که اصلاً او را ندیده اید انجام دهید .

لطفاً از روی جایی که مشاور را می شناسید در موردش قضاوت نکنید و جهان بینی و گفته هایش را مورد بحث و تفکر قرار دهید .

آیا برنامه‌های آماده خوب است ؟

براساس آن چیزی که در این صفحه گفتیم شما باید پنج مرحله گفتگوی بالغانه ، شناخت شما ، استراتژی علمی ، تاکتیک دروس و تکنیک های ضروری را بگذرانید که به مرحله ای از خودشناسی برای برنامه ریزی دست پیدا کنید تا به کمک یک مشاور حرفه ای برنامه ای متناسب با خودتان در چند جلسه تدوین کنید و بنابراین عملاً گرفتن برنامه های آماده شما را برای رتبه های ۵ رقمی آماده می کند .

آیا مشاورین کنکور باید به همه‌ی دروس مسلط باشند ؟

مشاور کنکور باید آگاهی کاملی از سرفصل ها و سختی سرفصل ها و زمانی که قرار است برای سرفصل ها بگذارید داشته باشد که بهترین راهنمایی را به شما بکند اما قرار نیست مشاور کنکور به شما تدریس کند یا نکته تستی آموزش دهد که نیاز به تسلط کامل به مباحث داشته باشد .

مشاوره کنکور انگیزشی چیست ؟

شما بهرحال در مسیر در جاهایی ناامید می شوید و دچار افکار با خطاهای شناختی بسیار مخربی می شوید که اعتماد به نفس و انرژی روانی شما را برای ادامه دادن مسیر خدشه دار می کند .

در این مرحله مشاور کنکور موظف است با تصحیح منطقی خطاهای فکری شما از طریق یک گفتگوی بالغانه و استدلالی به همراه چند تکنیک هیجانی باتری اراده و انگیزه شما را مجدد شارژ کند و روان شما را منعطف و پر انرژی کند که مسیر را مستقیم و بدون توقف ادامه دهید .

در مورد مشاوره انگیزشی کنکور مفصل در صفحه خودش بحث کردم .

آیا آموزش اصول برنامه ریزی و مدیریت زمان جزئی از مشاوره های کنکور است ؟

بله دقیقاً آموزش اصول برنامه ریزی و مدیریت زمان برای کنکور از وظایف یک مشاور كنكور است و باید برای آموزش این بخش به شما برنامه مشخص و جامعی نیز داشته باشد و در مرحله تکنیک های ضروری یکی از تکنیک های مهم کنکور همین موضوع مدیریت زمان و اصول برنامه ریزی است .

وقتی شما به مرحله برنامه ریزی کنکور می رسید باید اصول برنامه ریزی را بلد باشید که بتوانید در تدوین برنامه درسی خود بیشترین و جامع ترین اطلاعات را به مشاورتان بدهید و باهم برنامه را تنظیم کنید .

یکی از معضلات برنامه ریزی کنکور دقیقاً این است که مشاور در یک اتاق تنها برنامه را تدوین می کند و دانش آموز هیچ مشارکت اصولی در تدوین آن ندارد و نهایتاً هم یک برنامه غیر قابل اجرا حاصل می شود چون تعداد زیادی از پارامترهای شخصیتی و موقعیتی دانش آموز در آن لحاظ نمی شود پس مشاور قبل از بردن شما به مرحله برنامه ریزی باید اصول برنامه ریزی را به شما یاد دهد که توانایی کمک به او را برای تدوین برنامه کنکور خود داشته باشید .

مشاوری که خودش در کنکور نتیجه ندارد به درد نمی‌خورد . . .

اگر یک رتبه برتر به دانش علمی مشاوره کنکور دست پیدا کند احتمالاً مشاور کنکور بهتری نسبت کسی است که فقط علم مشاوره را دارد .

شاید این حرف من کمی عجیب به نظر برسد اما در نظر داشته باشید که تعداد خیلی زیادی از بهترین مشاوران کنکوری که الان در حال فعالیت هستند و نتیجه های بسیار فوق العاده هم ایجاد کردند خودشان رتبه برتر کنکور نیستند و به واسطه علم محوری و دانش عمیقی که در زمینه مشاوره تحصیلی دارند می توانند دانش آموز را کوچ کنند و به بهترین رتبه های کنکور برسانند .

مغز ما به شکل سطحی و اولیه به جای ارزیابی سطح دانش افراد به نتایج شخصی آن ها می پردازد و براساس نزدیک ترین نتایج افراد به آن ها اعتبار می دهد که این بسیار غلط است .

بگذارید یک مثال کمی پرت بزنم که کمی ذهنمان روشن شود :
آیا یک جراح قلب که تابحال قلبش را جراحی نکردند جراح خوبی است ؟
اصلاً چنین سوالی پرسیدنش ایراد داره

جراح علمی را در دانشگاه کسب کرده و بارها و بارها در کنار استادانش کار کرده و قلب های مختلف را جراحی کرده و به مهارتی در جراحی رسیده است که با اینکه خودش مشکلات قلبی را تجربه نکرده است اما آگاهی که از مشکلات قلبی دارد هزاران هزار برابر کسی است که مشکل قلبی را تجربه کرده است .

یک مشاور کنکوری که واقعاً علاقمند به بحث آموزش بوده و چند سالی در کنار یک مشاور کنکور حرفه ای کار کرده و به صورت خودخوان کلیمطالعه داشته است و ۵۰۰ دانش آموز مختلف را دیده است بسیار اطلاعات بیشتری نسبت به یک رتبه برتر کنکور دارد که فقط تجربه کنکور دادن خودش را بدون پشتیبانه علمی و تئوریک می شناسد .

البته مطمئنم خیلی ها با این حرف من شدیداً مخالفند ، اما به هرحال من حق دارم نظر خودم را داشته باشم و لطفاً در یک سطح عمیق تر به موضوع نگاه کنید و بجای بررسی رتبه کنکور مشاور کنکوری که می خواهید انتخاب کنید ببینید که چه می گوید و چگونه می گوید .

من تجربه بدی از مشاور داشتم و حاضر نیستم مشاور بگیرم

من هم مثل شما در دوران تحصیلم در دبیرستان با چند مشاور بی وجدان کار کردم که آسیب های سنگینی به من زدند و هیچوقت به مشاوران مدرسه و کنکور اعتماد نداشتم و راستش را بخواهید به شما حق می دهم و واقعاً یک مشاور کنکور بد آسیبی به شما می زند که هیچ جوره نمی توان جمعش کرد .

شما اگر ۱۴ ویژگی بالا را در یک مشاور کنکور پیدا کنید دیگر جای نگرانی نیست و به او اعتماد کنید و کسی که این ۱۴ ویژگی را دارد قطعاً اتفاقی که قبلاً با مشاور افتاده است را تکرار نمی کند .

کاش همان موقع یک نفر بود که به من این ۱۴ ویژگی مهم مشاور کنکور را می گفت و من یک مشاور در کنا رخودم داشتم و نیازی نبود یک سال پشت کنکور بمانم .

مشاوره کنکور پول هدر دادن است

مشاور کنکوری که وقت شما را تلف کند ، به شما دروغ بگوید و شما را از زندگی عقب بندازد علاوه بر پول هدر دادن کلی خسارت فکری و زمانی هم به شما می زند ، اما وجود یک مشاور سالم و درست نه تنها پول هدر دادن نیست بلکه واقعاً یک سرمایه گذاری مطمئن روی توانایی ها و آینده خودتان است .

هر کسی باید مشاور خودش باشد

هر کسی حداقل ۶ یا ۷ سال پشت کنکور بماند و به اندازه کافی شکست بخورد و آزمون و خطا کند به خوبی می تواند مشاور خودش شود و احتمالاً بعد از آن هم اگر سطح علمی خود را بالاتر ببرد می تواند یک مشاور کنکور خوب برای دیگران هم بشود .

اما کسی که می خواهد امسال قبول شود هرگز نمی تواند مشاور خودش باشد چون ۹۰ درصد وقتش صرف آزمون و خطاهای بی نتیجه خواهد شد و عملاً بر سر رتبه ۵ یا ۶ رقمی رقابت می کند .

پدر من خودش رتبه برتر کنکور بوده و نقش مشاور من را دارد

قطعاً پدر شما یا هر کس دیگری که در کنکور موفقیت چشمگیری داشته است می تواند مسیرهای موفقیت خودش را با شما به اشتراک بگذارد ، اما چون توانایی علمی تعمیم دادن تجربیاتشان براساس شخصیت ، استعداد ، علاقمندی و فیزیک شما را ندارند ، بر اساس ظرفیت های شخصی خودشان به شما مشورت می دهند و معمولاً نتیجه بدی به همراه دارد .

مثلاً پدر من رتبه ۸ کنکور است و دلیل موفقیتش هم این بوده که روزی ۱۶ ساعت درس می خوانده و تصور می کند که من هم باید ۱۶ ساعت درس بخوانم تا موفق شوم ، اما من به خوبی می دانم که من انرژی فیزیکی متفاوتی از پدرم دارم و نهایتاً ۷ ساعت بتوانم درس بخوانم ، در این مواقع پدرم که می بیند من ۷ ساعت بیشتر توان ندارم تصور می کند که من نمی توانم در کنکور موفق شوم و انگیزه من را هم خراب می کند .
این در حالی است که ما بر اساس مطالعات علمی می دانیم ۱۶ ساعت درس خواندن اصلاً درس خواندن مفیدی نیست و نهایت در طی شبانه روز بتوانیم ۹ ساعت مفید درس بخوانیم و همان ۷ ساعت مطالعه اگر در چارچوب آموزه های روش مطالعه درست و دقیق قرار گیرد رتبه دو رقمی برای شما می سازد ، اما پدر معتقد هستند که چون خودشان از راه ۱۶ ساعت مطالعه موفق شدند ، من هم تنها راهی که دارم همین ۱۶ ساعت مطالعه است .

نکته مهم دیگر این است که پدر شما احتمالاً بیش از ۲۰ سال قبل کنکور دادند و ما الان داریم به خوبی درک می کنیم که سطح کنکور هر ۳ یا ۴ سال یکبار به شدت تغییر کرده است و کنکور امسال کوچکترین شباهتی به کنکور ۲۰ سال پیش ندارد .

آیا مشاور کنکور می‌تواند نخبه سازی کند ؟

این سوال بسیار سوال مبهمی است چون واقعیت این است که ۹۹/۹۹ درصد آدم ها هوش معمولی دارند و نخبه نیستند ، اما این اصلاً به این معنی نیست که همه ی مشاغل سطح بالای جامعه دست نخبگان علمی قرار دارد .

بخش زیادی از همین نخبگان علمی در کمپ های ترک اعتیاد هستند و اصلاً نمی دانند کنکور چیست .

اکثر قبولی ها و رتبه های برتر کنکور بر مبنای چیزی که من می بینم افراد معمولی هستند که به خوبی استعداد خود را به وجود آوردند و برمبنای علاقمندی خود هدفگذاری کردند و راستش را بخواهید ما اگر واقعاً برای خودشناسی عمیق خودمان وقت بگذاریم و استعدادهای خودمان را بسازیم و هدفگذاری هایمان را بتوانیم براساس علاقمندی هایمانم سازماندهی کنیم همگی در جایگاه خودمان به درجاتی از نخبگی می رسیم .

اگر مشاور کنکوری که به او مراجعه می کنید بتواند در ساخت استعداد و هدفگذاری برمبنای علاقمندی به شما کمک کند مطمئناً شما را در مسیر نخبگی پیش برده و بله نخبه سازی می کند .

اما اگر توقعه دارید پیش مشاور کنکور بروید و تکنیکی پیاده کند که شما وارد آن یک صدم درصد نخبگان استثنایی شوید ، خیر همچین اتفاقی را هرگز هیچ مشاوری نمی تواند رقم بزند .

بهتر نیست از کلاس دهم و یازدهم مشاور کنکور داشته باشیم ؟

مباحث دهم و یازدهم در کنکور می آیند بهتر است از همان سال دهم یک نیم نگاهی کلی به کنکور داشته باشیم ، اما اینکه شما به طور مستمر مشاوره کنکور از دهم یا مشاوره کنور از یازدهم داشته باشید شاید خیلی ضروری نباشد .

فقط حضور یک مشاور کنکور به شکلی که هر دو ماه یکبار با او مشورت کنید این نیم نگاه شما برای سال کنکور را بسیار تقویت می کند و زیرساخت بسیار عمیق و محکمی ایجاد می کند .

در نظر داشته باشید که شما در سال دهم و یازدهم درگیر خود امتحانات مدرسه هستید که اصلاً سیستمش به طور کلی با سیستم تستی فرق دارد و اگر مشاور کنکور در سال دهم و یازدهم بخواهد سیستم تستی و تشریحی را باهم ترکیب کند عملاً سردرگمی شما را افزایش می دهد و اتفاقاً نتیجه معکوس دارد و متاسفانه می بینیم که خیلی از مدارسی که ادعای مدرسه خوب دارند این سیستم سردرگم کننده را در پیش گرفته اند .

پیشنهاد من این است که اگر مشاور کنکور خارج هرم درسی سال دهم و سال یازدهم به مهارت های اساسی مثل تندخوانی کنکور ، مدیریت زمان ، یادداشت برداری و خلاصه نویسی حرفه ای و تفکر خلاق که از اساسی ترین مهارت های غیر درسی کنکور هستند بپردازد ، در این دو سال دبیرستان ۵۰ درصد موفقیت شما را در سال کنکور تضمین کرده است و بسیار می تواند مفید باشد و فشار کار را در سال کنکور شما کاهش داده و اعتماد به نفس شمارا افزایش دهد .

منابع علمی مشاوره کنکور که از آن صحبت می‌کنید کدامند ؟

ما از منابع غلمی دست اول استفاده می‌کنیم که لینک برخی در پایین آمده است :

Shaping the College Curriculum

journals.sagepub.com

eric.ed.gov

Designing Instructional Systems

psycnet.apa.org

sciencedirect.com

tandfonline.com

proquest.com

link.springer.com

search.informit.org

نتیجه‌ی کار مشاور کنکور چگونه باید ارزیابی شود ؟

در نهایت با همکاری دانش آموز و مشاور کنکور در شب کنکور ویژگی‌های زیر را در دانش آموز به وجود می‌آورد :

  1. تسلط بیش از ۹۵ درصد به تمامی مطالب و سرفصل‌های کنکور
  2. سلامتی جسمی و فکری کامل
  3. شب کنکور بیدار نمی‌ماند
  4. دست طراح کنکور را کامل خوانده و می‌داند با چه چیزی سر جلسه طرف است
  5. به واسطه‌ی تکنیک‌ها و تسلط بر مباحث کنکور ، سرعت بالایی در خواندن سوالات و پاسخ دهی دارد
  6. سوالات وقت گیر را می‌شناسد و وقت خود را بر روی آن‌ها تلف نمی‌کند
  7. مدیریت زمان سر جلسه را بلد هست
محمد قاسمی مشاور کنکور تی وی و مدیر کنکور تی وی

سخن پایانی :

مشاوره کنکوری کلیدی ترین و مهم ترین انتخاب سال کنکور است . مشورت گرفتن از آدم های با تجربه و با علم در هر کاری موجب کاهش خطا و افزایش بازده هر کاری خواهد شد . من حتی برای خرید یک بخور یا اجاق گاز هم با دیگران مشورت می‌کنم تا هزینه‌ی درستی کنم و نتیجه دلخواهم را بگیرم .

کاهش اوقات این مشاوره ها از دوستان وآشنایان است و رایگان انجام می‌شود اما گاهی اوقات این مشاوره‌ها تخصصی تر شده و ما هزینه‌هایی برای آن باید پرداخت کنیم .

کنکور پر از قصه ، دروغ و افسانه‌هایی است که متاسفانه همه آن‌ها را باور کرده‌اند و برای تصحیح باورهای غلط ، مشاور کنکور کار بسیار سختی دارد به نظرم من به عنوان یک مشاور کنکور یکی از سخت‌ترین کارهای دنیا را دارم .

ناراحتی‌های دوران مدرسه و کنکور خودم مهم‌ترین انگیزه‌ی من برای وارد شدن به دنیای مشاوره کنکور سراسری بود ، دنیایی که در آن تمام ضعف‌ها و آموزش‌هایی که در ۱۲ سال مدرسه باید به دانش آموز یاد دهند و یاد نمی‌دهند را قرار است در چند ماه به دانش آموز یاد دهد .

بدترین قسمت کل قصه‌ی کنکور این است که هیچ انطباقی بین آموزه‌های مدرسه و توقعات داخل کنکور وجود ندارد و من باید دست دانش آموز را از دنیای ساده و بی نظم مدرسه بگیرم و به دنیای پیچیده و نظام مند کنکور وارد کنم .

اوایل کار مشاوره کنکوری همیشه در حال آزمون و خطا برای این بودم که بهترین راه را به دانش آموزان نشان دهم ، اما در ادامه‌ی مسیر متوجه شدم که هیچ نیازی به آزمون و خطاهای من نیست و علم آموزش هر آنچه که ما برای مدیریت یادگیری و برنامه ریزی کنکور لازم داریم را برای ما آماده کرده است و فقط کافیست که به علم متوسل شویم تا بهترین عملگرهای موفق برای برنده کردن دانش آموز در کنکور را داشته باشیم .
من هیچ چیز را که علم برای آن راه حل دارد آزمون و خطا نمی‌کنم و یک واقعیت بزرگ وجود دارد که می‌گوید : علم حاصل هزاران سال تجربه‌ی جامع میلیون‌ها نفر است اما تجربه‌ی شخصی من حاصل تجربه‌ی کوتاه مدت و ناقص من است و خیلی قابل اتکا نیست .

شما برای دریافت نصیحت و سخنان پند آموز به مشاور کنکور مراجعه نمی کنید ، شما مراجعه می کنید چون هدفی در سر دارید و این هدف نیازمند یک برنامه ریزی درسی و علمی است و با داستان های پند آموز و اشعار فوق العاده زیبای حافظ و سعدی نه تنها در رقابت کنکور جایی ندارید بلکه حتی در مسابقات مشاعره‌ هم جایی ندارید .

قبل از هر چیز بدانید که نود درصد صحبت مشاوران کنکور شبیه هم است و به نظر من بچه های ۱۰ ساله هم می توانند آن حرف ها را حفظ کنند و بزنند ، پس کار شما برای گرفتن مشاور کمی سخت می شود ، چون تشحیص مشاور خوب کنکور از مشاور بد کنکور شناسانگرهایی دارد که باید آن ها را خوب درک کنید و در این صفحه قرار است به این شناسانگرها بپردازیم .

واقعیت این است که درس خواندن معمولی و سنتی و شیوه‌هایی که در مدرسه به شکل تشریحی و نکته و تست با تایم مطالعه زیاد به شما آموزش می‌دهند نهایتاً رتبه شما را در بهترین حالت به ۲۰ هزار یا بالاتر می‌رساند و نت برداری و خلاصه نویسی‌های طولانی و پیچیده نیز فقط درصد شما را هر روز در کنکور کاهش می‌دهند .

چند نفر را می‌شناسید که سال‌های سال است که پشت کنکور نشسته‌اند و هر سال بدتر از سال قبل هستند ؟
یا چند نفر را دیده‌اید که باور کرده‌اند کنکور مختص نوابغ و نخبگان است ؟

مشاوره کنکور را اکثر معلمین ، دانش آموزان ، مدیران مدارس و آموزشگاه‌ها و والدین کنکوری‌ها یک چیز الزامی می‌دانند ، اما دقیقاً نمی‌توانند مشخص کنند که از یک مشاور خوب چه انتظاری دارند و مشاور کنکور خوب قرار است چه نتایجی را پدید آورد .

محمد قاسمی مشاور کنکور و معلم ریاضی کنکور در سایت کنکور تی وی

در برنامه ریزی مشکل داری؟

برای 1 جلسه رایگان تلفنی برای آشنایی با دوره برنامه ریزی و چیزهایی که مشاورها نمیگن فرم رو پر کن