مشاوره انتخاب رشته
اولین بار در کنکور اولم که رتبه خوبی نیاورده بودم با انتخاب رشته کنکور که بعضاً به آن مشاور تعیین رشته هم میگفتند آشنا شدم .
در یک اتاق بسیار کوچک در یک مدرسه دولتی 8 هزار تومان میگرفتند و معاون آن مدرسه در آن چند روز انتخاب رشته در حکم مشاوره تحصیلی انتخاب رشته درآمده بود و یک سری حرفهای بی ربط و ابلهانه در مورد انتخاب رشته و تعیین آینده و این حرفا تو مخ ما فرو میکرد .
تقریباً همان جملاتی که به من میگفت بدون تغییر به نفر بعدی هم گفته میشد و در نهایت هم انتخاب رشته از داخل دفترچه توسط خود ما انجام میشد و خنده دار ترین بخش این بود که ایشان تفاوت رشته علوم کامپیوتر و مهندسی کامپیوتر را هم نمیدانستند .
انتخاب رشته بازار گرمی برای برخی از مشاوران کنکور دارد که همین نفع مالی آن باعث به وجود آمدن تفکرات کاذب و بازار کاذب در مورد مشاوره انتخاب رشته کنکور شده است .
متاسفانه بعضاً بعضی از کسانی که خود را مشاور انتخاب رشته کنکور مینامند باوری در دیگران القا کردند که موجب شده است برخی از دانش آموزان فکر کنند که رمز و راز خاصی در انتخاب رشته و ترتیب انتخابها وجود دارد و از این راه بازار گرمی میکنند .
بچه ها در سال های اخیر بسیار آگاه شدند و همین آگاهی باعث جمع شدن دکان شیادانی که انتخاب رشته را یک مسالهی رمز آلود جلوه میدادند شده است .
چند سال پیش با موردی مواجه شدم که مشاورنمای انتخاب رشته به فردی گفته بود :
اگر انتخابهایت را با ترتیبی که من میگویم بچینی ، کامپیوتر سازمان سنجش کاری دچار خطا میشود و با رتبه 65 هزار میتوانی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی قبول شوی .
واقعیت این است که هیچ نکته خاص و رمز و رازی در انتخاب رشته وجود ندارد ، داستان فقط این است که ابر کامپیوتر سازمان سنجش براساس تقاضای یک رشته در یک دانشگاه خاص که اصطلاحاً به آن کد رشته میگویند ( مثلاً : پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران ) برای رتبه های بهتر اولویت قبولی بیشتری قائل میشود .
شما به راحتی با استفاده از نرم افزار تخمین رتبه کنکور تی وی که یک پلتفرم رایگان است میتوانید رتبه های کنکور سال های اخیر در کد رشته مورد نظر خود را ببینید و به سادگی براساس رتبه خود حدس بزنید که چه رشته هایی میتوانید قبول شوید .
آیا داستان تعیین رشته کنکور به همین سادگی است ؟
بله خوشبختانه به همین سادگی است و واقعاً قصهی و رمز و راز خاصی ندارد و لطفاً اگر دیدید کسی در مورد رازهای انتخاب رشته صحبت میکند حداقل 20 متر از او فاصله بگیرید و حتماً مراقب کیف پول و کارت بانکی خود باشید .
چه کسی به مشاوره انتخاب رشته کنکور نیاز دارد ؟
بعد از گرفتن کارنامه کنکور اولین اقدامی که به ذهن هرکس می رسه انتخاب رشته است و با توجه به این که در بالا گفتم عملاً انتخاب رشته کاری است که خود شما انجام میدهید و هیچ رمز و رازی ندارد ، پس اصلاً مشاوره تحصیلی انتخاب رشته کنکور سراسری که ما در کنکور تی وی انجام میدهیم به درد چه کسانی میخورد و چه مواقعی لازم است ؟
نقش مشاوره تحصیلی انتخاب رشته صرفاً و فقط باز کردن و روشن کردن ابعاد ذهنی شما برای انتخاب آگاهانه تر است و هیچ معجزهای قرار نیست انجام شود .
بسیاری از مطالب مورد نیاز شما برای انتخاب رشته را در همین سایت کنکور تی وی نوشته ام و به احتمال زیاد نیازی به مشاوره انتخاب رشته نخواهید داشت اما به هرحال من در پایین تمام مواردی که نیاز به مشاوره انتخاب رشته دارند را ذکر میکنم و اگر در یکی از گروه های زیر دسته بندی میشوید بهتر است برای انتخاب رشته با ما تماس بگیرید :
مشاوره انتخاب رشته آنلاین
خدمات انتخاب رشته در سایت کنکور تی به شکل آنلاین نیز قابل انجام است .
قیمت مشاوره انتخاب رشته کنکور
سوال همیشگی ما در مورد هر کالا و خدماتی همیشه در مورد قیمت است و سوال اصلی کسانی که برای انتخاب رشته میآیند این است :
قیمت مشاور تحصیلی برای انتخاب رشته چقدر است؟
هزینه مشاوره تعیین رشته براساس مقدار زمانی که از مشاور تعینن رشته میگیرد متفاوت است .
به همین جهت مشاوره انتخاب رشته مانند مشاوره تحصیلی هزینه ی ساعتی دارد چون نیاز آدم ها براساس رتبه کنکور و هدفگذاری کنکور متفاوت است .
متاسفانه میبینیم که خیلی از موسسات هزینه ثابتی برای خدما انتخاب رشته در نظر میگیرند که دقیقاً بخاطر همین موضوع خدماتشان را ناقص میگذارند .
مطمئناً انتخاب رشته برای کسی که رتبه مرزی دارد با کسی که رتبه 100 هزار دارد بسیار زمان متفاوتی میگیرد .
مراحل انتخاب رشته کنکور
انتخاب رشته برای هر فرد براساس میزان آگاهی متفاوت است ، اما براساس میزان آگاهی متوسط بچه هایی که میخواهند انتخاب رشته کنند نحوه صحیص انتخاب رشته شامل مراحل زیر است .
1- مطالعه قوانین دفترچه انتخاب رشته
2- بررسی علایق شخصی که در صورت لزوم برای شناخت بهتر باید از مشاور انتخاب رشته کمک گرفت
3- بررسی توانمندیهای شخصی که در این مورد هم در صورت لزوم حتماً از مشاور باید کمک گرفت
4- یافتن لیست رشتههای مرتبط با علاقه مندی و توانمندی که در این مورد هم در صورت لزوم باید از مشاور کمک گرفت
5- یافتن لیست شهرهایی که حاضر به رفتن به آنجا هستید
6- پیدا کردن کد رشته هایی که با لیست رشته و شهر ما سازگار هستند
7- یافتن آخرین رتبه قبولی در کد رشتههایی که بدست آوردید در کنکور دو سال اخیر
8- حذف کد رشته هایی که با رتبه شما سازگاری ندارند ( مثلاً رتبه 20 هزار تجربی نباید پزشکی در بین کد رشتههایش باشد )
9- تصمیم گیری برای انتخاب رشته کردن یا نکردن براساس کد رشته های باقی مانده پس از حذف
10- در صورتی که تصمیم به انتخاب رشته گرفتید ، کد رشته ها را برحسب رتبه هایی که در تخمین رتبه بدست آوردید مرتب کنید
11- کد رشته ها را با همان ترتیبی که در مرحله قبل بدست آوردید وارد سایت سازمان سنجش کنید
زمان انتخاب رشته کنکور
سازمان سنجش معمولاً بین یک تا دو روز بعد از اعلام نتایج اولیه کنکور که در آن رتبه ها اعلام میشود دفترچه انتخاب رشته کنکور را روی سایت سازمان سنجش منتشر میکند و معمولاً یک تا دو روز بعد از انتشار دفترچه انتخاب رشته پرتال سایت را برای انتخاب رشته باز میکند .
ویژگی های بهترین مشاور انتخاب رشته
ویژگی های بهترین مشاور تحصیلی انتخاب رشته چیست ؟
معمولاً وقتی برای رفتن پیش مشاور انتخاب رشته اقدام میکنید فردی غریبه را میبینید که قرار است در مورد تمام ابعاد آینده زندگی شما نظر دهد و معمولاً اگر 27 ویژگی زیر را نداشته باشد نباید خیلی او را جدی بگیرید و امیدوارم تنها ضرری که میکنید همان مبلغی باشد که برای آن جلسه پرداخت کردید و زمانی که آن جلسه از شما گرفته است .
مشاور تعیین رشته باید این 27 ویژگی را داشته باشد :
1- شما را انسانی ببیند که در مورد آیندهاش قرار است مشورت بگیرد ، نه کامپیوتری که میخواهد هاردش را با اطلاعات پر کند .
2- از هر 5 سوالی که از او میپرسید حداقل یک بار ( نمیدانم ) را به زبان بیاورد .
3- حداقل در هر 15 دقیقه یکبار باید یک بار ( اشتباه کردم ) و یا جمله ای مشابه را از او بشنوید .
4- به هیچ وجه در مورد رمز و رازهای انتخاب رشته و توهمات و خرافات اینچنینی صحبت نمیکند .
5- رتبه کنکور شما را به شکل واقع بینانه برمبنای تخمین رتبه دو سال اخیر بررسی میکند و منتظر هیچ معجزهای نیست که شاید امسال با رتبه 50 هزار پزشکی قبول شوید .
6- شما را از عواقب انتخابهای خلاف علاقه مندی و خلاف توانمندی تان آگاه میکند .
7- هیچ تصمیمی به جای شما نمیگیرد و فقط آگاهی میدهد .
8- هرگز نظر خود را به واسطهی ایجاد رعب و وحشتهای غیر واقع بینانه تحمیل نمیکند .
9- شرح حال دقیق شرایط فرهنگی ، اقتصادی ، اجتماعی ، خانوادگی و قید و بند های شخصی شما را قبل از ارائه هر پیشنهادی باید بگیرد .
10- دست به خودافشایی برای توضیحات و مثالهایش نزند .
11- به هیچ وجه شما را با رتبههای غیر مشابه شما در هیچ زمینهای مقایسه نکند .
12- اگر تصمیم دارید یکسال دیگر پشت کنکور بمانید ، هیچ پیشنهاد و نظری تا بعد از انتخاب رشته نباید بدهد و بعد از آن هم نباید خود را به عنوان مشاور پشت کنکور شما پیشنهاد دهد .
13- خجالتی نیست .
14- اگر دلیل متناقضی در انتخابهای شما بر اساس شرح حالی که ارائه میدهید میبیند باید آن تناقض را با استدلال کامل آشکار کند .
15- به علت اینکه انتقالی و مهمان شدن و تغییر رشته در دانشگاهها تابع قوانین مشخصی نیست و تقریباً امری بی قائده است ، مشاور انتخاب رشته نباید در مورد آنها هیچ صحبتی به میان آورد .
16- تا جای مانع حضور خانواده و دوستان در جلسه انتخاب رشته شود چون جلسه انتخاب رشته یک جلسهی بسیار شخصی و تا حد زیادی محرمانه است .
17- قوانین دفترچه هر سال را به طور کامل مسلط است .
18- ویژگیهای شخصیتی لازم برای هر رشته را میشناسد .
19- توانمندی های لازم برای هر رشته را میشناسد .
20- بازار کار کلی هر رشته را در ایران میشناسد .
21- شهرهای مختلف ایران را به لحاظ اقلیمی و مردم شناسی میشناسد .
22- هیچ نظر بدون استدلالی ندارد و هرگز هیچ گونه پذیرش کورکورانهای از شما نمیخواهد .
23- مشاور انتخاب رشته مسئول وضعیت مالی شما نیست و اگر به جلسات بیشتری برای تصمیم گیری شفافتر احتیاج دارید ، بدون در نظر گیری وضعیت مالی شما باید توصیه کند که جلسات بیشتری بیایید .
24- در هر روز به بیش از 10 دانش آموز نباید مشاوره انتخاب رشته دهد و به همین دلیل تعداد مراجعینش بسیار کم و محدود میکند .
25- خطاهای فکری ناشی از نگرانی های فردی و خانوادگی شما را میشناسد و شما را از آنها آگاه میکند .
26- در انتهاب هر جلسه مشاوره انتخاب رشته باید حتماً بخشی از تصمیمات شما دستخوش تغییر شده باشد .
27- هرگز در فرآیند وارد کردن کد رشتهها در سایت سازمان سنجش دخالت نمیکند .