برنامه ریزی حجمی کنکور یکی از انواع بسیار معروف روش های برنامه ریزی کنکوری است که احتمالاً به همین علت هم هست که مشتاق به خواندن این مطلب شدید .
اما قبل از هر چیزی لازم است اشاره کنم که :
برنامه ریزی به شیوه حجمی یکی از قدیمی ترین و پر استفاده ترین شیوه های برنامه ریزی است و به همین علت دارای مشکلات متعددی هم می باشد
پس در ادامه مطلب همراه من باشید تا مروری بر شیوه برنامه ریزی حجمی داشته باشیم .
برنامه ریزی حجمی کنکور بسیار از برنامه ریزی زمانی کنکور که قبل تر در موردش صحبت کردیم محبوب تر است .
برنامه ریزی حجمی کنکور به چه شکل طراحی می شود ؟
اگر فردی ، برای مثال مشاور شما قصد طراحی برنامه ریزی به شیوه حجمی داشته باشد ، ابتدا طبق برنامه ی بلند مدتی که برای شما در نظر دارد ، حجم دروسی که باید در انتهای هر ماه خوانده شود مشخص می کند .
بعد برنامه هفتگی شما نیز بر همین اساس مشخص می شود که شما برای مثال تا آخر این هفته باید دو فصل ریاضی ، یک فصل شیمی بخوانید و برای هر فصل ۲۰ تست بزنید و تحلیل کنید تا در انتهای ماه تعداد فصل هایی که مشاور کنکور شما طبق برنامه در نظر دارد را خوانده باشد .
حال شما ممکن است در طول هفته در نظر بگیرید آن دو فصل ریاضی حدود ۱۰۰ صفحه درسنامه دارد پس برای اینکه تا آخر هفته آن را تمام کنید هر روز حدود ۱۵ صفحه ریاضی باید مطالعه کنید ضمن اینکه تست های مربوط به آن هم پس از اتمام فصل بزنید .
برای اینکه یک مثال عینی ببینید در تصویر پایین یک برنامه ریزی حجمی کنکور را قرار داده ام :
تا اینجا همه چیز خوب بنظر می رسد اما . . .
سختی همه ی فصول و حتی بخش های مختلف یک فصل به یک میزان نیست ، پس ممکن است یک روز اندازه ۱۵ صفحه را مطالعه کرده باشید اما روز دیگر با صرف کردن دو برابر زمانی که آن ۱۵ صفحه را خواندید هم نتوانید ۸ صفحه بعدی را بخوانید .
در این حالت روز هایی توانستید حجمی که باید بخوانید را بخوانید اما روز هایی نتوانستید ، و از طرفی نگران این می شوید که وقت زیادی روی این بخش گذاشتید که باعث شده به مطالعه بقیه ی دروسی که قصد داشتید در آن روز برسید هم نرسیدید .
از طرفی دیگر این نگرانی هم وجود دارد تا آخر هفته احتمالاً نتوانید آن طور که مشاورتان از شما خواسته آن دوفصل ریاضی و یک فصل شیمی به همراه تست هایشان را انجام دهید .
اگر برنامه هفتگی تان کامل انجام نشود ، بخشی از کار های این هفته به هفته ی بعد موکول می شود و در نهایت به برنامه ماهانه ای که در نظر داشتید هم نخواهید رسید .
لحظه ای خودتان را در آن شرایط تصور کنید …
با این شرایط چه احساسی به شما دست می دهد ؟
احتمالاً حس ناراحتی و استرس کنکور داشته باشید و از طرفی هم نگران این باشید که :
احتمالاً اگر همین روال تا کنکور ادامه پیدا کند ، در نهایت نمی توانید خیلی از دروس را تمام کنید چه برسد به اینکه به بخش مرور و جمع بندی هم برسید !
اما راه حل چیست ؟
نگران نباشید ، در ادامه مطلب حتماً متوجه راه حل خواهید شد
در نهایت چه شیوه برنامه ریزی کنکور پیشنهاد می شود ؟
در انتهای صحبتم در بخش قبلی ، به نظرم توانستم اهمیت یک نکته ی مهم را نشان دهم که :
برنامه ریزیی را می توان بهترین برنامه ریزی کنکور دانست که دانش آموز را شبیه یک ربات در نظر نگیرد
به طور دقیق تر ، باید در برنامه ریزی ، نیازها ، مشکلات شخصی ، محدودیت ها و ظرفیت و اهداف هر فرد در نظر گرفته شود تنها در این حالت است که می توان یک برنامه ریزی فوق العاده برای کنکور انجام داد .
در کنار موارد گفته شده برای یک برنامه ریزی دقیق کنکور باید سختی متفاوت هر درس ، توانایی و ضعف شما در هر درس هم برای برنامه ریزی در نظر گرفته شود
روشی که من برای برنامه ریزی کنکور استفاده می کنم بر اساس موارد متعدد شخصی دانش آموز و برترین متد های علمی است که توسط بهترین دانشگاه های دنیا مورد تایید و استفاده است ، می باشد .
توضیح دقیق درباره هر یک از این بخش ها و شیوه ی برنامه ریزی به شیوه کنکور تی وی ، در مطلب برنامه ریزی کنکور داده شده و پیشنهاد من به شما این است که حتماً این مطلب بسیار مهم را هم مطالعه داشته باشید .
سوالات متداول
بهترین برنامه ریزی کنکور چه برنامه ای است ؟
پیشنهاد من استفاده از سبکی از برنامه ریزی است که علمی باشد و توسط برترین دانشگاهای دنیا مورد استفاده باشد که توضیح آن را داخل مطلب آورده ام .
اما انواع رایج دیگر برنامه ریزی را برای آشنایی شما در جدول زیر آورده ام :
۱ | برنامه ریزی زمانی |
۲ | برنامه ریزی حجمی |
۳ | برنامه ریزی حجمی-زمانی |
۴ | برنامه ریزی بر اساس آزمون آزمایشی |
۵ | برنامه ریزی بر اساس برنامه مدرسه |
۶ | برنامه ریزی تست محور |
آیا برنامه حجمی کنکور بهترین سبک برنامه ریزی است ؟
با توجه به دلایلی که در مطلب گفتم ، پاسخ به این سوال خیر است و شیوه ی جایگزین که پیشنهاد من به شماست هم به همراه دلایل آن را در ایتدای مطلب آورده ام که مطالعه ی آن را به شما توصیه می کنم .
مدل دیگری هم از برنامه ریزی وجود دارد که به برنامه ریزی حجمی و زمانی کنکور معروف است که در مورد آن مفصل توضیح دادهام .
منبع :