کارنامه کنکور بخشهای مختلفی دارد که همهی آنها مهم نیستند .
زمانی که خودم کارنامه کنکورم را گرفته بودم کاملاً گیج شده بودم که دقیقاً رتبه در سهمیه مهم است ، رتبه کشوری مهم است یا تراز و نمره خام مهم است و راستش را بخواهید وقتی پیش مشاور هم رفتم جواب دقیقی نگرفتم .
در این سالها که مشاور کنکور هستم به شخصه دیدهام که اکثر دانش آموزان مانند خودم از بخشهای مختلف کارنامه کنکور سر درنمیآورند و برای همین توضیحات دقیقی در پایین نوشتهام .
توصیر بالا یک نمونه کارنامه کنکور ریاضی -فیزیک می باشد که مشاهده می کنید .
در ادامه میخوانید
توضیحات و نمونه کارنامه قبولی های کنکور سراسری
پس از اتمام آزمون سراسری و اعلام کارنامه اولیه نوبت به آن میرسد که داوطلب با مشاهده نتایج تلاشهای خود ، اقدامی مناسب برای انتخاب رشته و دانشگاه مورد علاقه خود داشته باشد .
به همین دلیل آشنایی با بخش های مختلف کارنامه دارای اهمیت بسیار زیادی در جهت تصمیم گیری های بعدی از جمله انتخاب رشته دارد .
حال به بررسی قسمت های مختلف تحلیل کارنامه اولیه کنکور سراسری خواهیم پرداخت :
قسمت اول : کارنامه کنکور سراسری اطلاعات فردی و مشخصات آزمونی ثبت شده است .
قسمت دوم : وضعیت مجاز به انتخاب رشته بودن داوطلب مشخص شده است .
برای انتخاب رشته در دانشگاه فرهنگیان و شهید رجایی کسب تراز بالاتر از ۶۵۰۰ و شرط سنی کمتر از ۲۲ سال باید رعایت شود .
داوطلبان هیچ محدودیتی برای انتخاب رشته در دانشگاه پیام نور ، غیرانتفاعی و بر اساس سوابق تحصیلی ندارند .
قسمت سوم : در این بخش سوابق تحصیلی ، رتبه در سهمیه ، رتبه کشوری ، نمره کل نهایی ، اثر دادن یا اثر ندادن تاثیر مثبت سابقه تحصیلی در رتبه را میتوان مشاهده کرد .
قسمت چهارم : در این بخش اطلاعات مربوط به مقدار درصد عملکرد فرد در هر درس نوشته شده است .
قسمت پنجم : در این قسمت نیز رتبه کل در سهمیه نهایی ، رتبه کشوری بدون اعمال سهمیه ، آخرین رتبه مجاز به انتخاب رشته در سهمیه ( در دوره ی روزانه و نوبت دوم ) از موارد مهم این بخش هستند .
کارنامه و تراز قبولی
مهم ترین ملاک برای انتخاب رشته در کنکور سراسری رتبه فرد در سهمیه می باشد و موارد دیگری از جمله تراز اهمیتی در انتخاب رشته کنکور سراسری ندارد ، و تراز صرفا در آزمون های آزمایشی و کنکور های دانشگاه آزاد سال های دور استفاده می شده است .
داوطلبانی که برای اولین بار در این کنکور شرکت میکنند با چالشهای بیشتری درگیر هستند .
برای اینکه تحلیل درستی از کارنامه خود داشته باشید توجه به چند نکته ساده مهم است
۱- بررسی کنید که آیا مجاز به انتخاب رشته دورههای روزانه و شبانه دانشگاه هستید یا خیر .
۲- به سراغ رتبه کل و رتبه در سهمیه بروید که ملاک ارزیابی داوطلبان رتبه در سهمیه است .
۳- از کنکور دی ماه ۱۴۰۱ زیرگروهها کاملاً حذف شدهاند و نیازی به بررسی این قسمت ندارید .
۴- در نهایت با مقایسه رتبه و تراز خود با قبولیهای سال قبل در پلتفرمهای تخمین رتبه میتوانید بهترین محل را برای انتخاب رشته پیدا کنید .
مراحل اعلام نتایج کنکور
پس از اتمام آزمون سراسری ، سازمان سنجش در سه مرحله اقدام به انتشار کارنامه داوطلبان میکند که در زیر آنها را توضیح دادهام .
کارنامه نتایج اولیه کنکور
مهمترین کارنامه کنکور که حاوی رتبه ، تراز و درصد هر درس است ، حدود یک ماه بعد از کنکور منتشر میشود که به آن کارنامه اولیه کنکور میگویند .
اطلاعات داخل کارنامه اولیه نشان میدهد که داوطلب مجاز به انتخاب رشته در دورههای روزانه ، شبانه ، پردیس ، پیام نور و دانشگاه آزاد می باشد یا خیر .
کارنامه مرحله نهایی کنکور ( کارنامه انتخاب رشته )
بعد از این که نتایج مرحله اول اعلام شد ، داوطلبین براساس رتبه در سهمیه خود اقدام به انتخاب رشته میکنند و در اصطلاح به نتایج انتخاب رشته کارنانه مرحله نهایی کنکور میگویند .
کارنامه سبز
مدتی پس از اعلام نتایج نهایی در محل و رشته پذیرفته شده ، کارنامهای برای داوطلبان ارسال میشود که کارنامه سبز نام دارد .
در این کارنامه رشتههایی که داوطلب شانس قبولی در آنها را داشته ولی آن ها را بعد از کد رشته ای که اکنون در آن قبول شده ، انتخاب کرده ، نشان داده شده است .
در این رابطه در مطالب کارنامه کنکور ۱۴۰۱ ، کارنامه کنکور ۱۴۰۲ ، کارنامه کنکور ۱۴۰۳ ، کارنامه کنکور ۱۴۰۴ صحبت کردیم .
سوالات متداول
مهمترین رتبه در آزمون سراسری چیست؟
رتبه در سهمیه مهمترین بخش در کارنامه بوده و ملاک پذیرش داوطلبان در دانشگاه است .
آیا تمام داوطلبان میتوانند در دورههای روزانه و نوبت دوم ثبت نام کنند ؟
خیر، تنها داوطلبانی که مجاز به انتخاب رشته در دوره روزانه، نوبت دوم، دانشگاه فرهنگیان و پردیس پزشکی میتوانند در این رشتهها و دانشگاهها شرکت کنند .
آیا واقعاً بررسی کارنامه قبولی های سال های قبل لازم است ؟
پیشنهاد من همواره بررسی کارنامه قبولی داوطلبان سال قبل می باشد و علت آن این است که وقتی بدانید برای قبولی در رشته ای خاص در یک دانشگاه مشخص داوطلبان در سال های گذشته ( مثلا آخرین رتبه قبولی کنکور ۱۴۰۳ و ۱۴۰۲ ) با چه رتبه و سهمیه ای موفق به قبولی در آن ها شده اند ، می توان برآورد کرد که شانس فرد در امسال برای قبولی در آن کد رشته به چه نحو خواهد بود .
در برآورد این مسئله عوامل دیگری مثل بررسی تغییر ظرفیت دانشگاه ها و تاثیری که بر استقبال دانشجویان به رشته ای خاص در امسال می باشد نیز از موارد مهم این تصمیم گیری است که با توجه به حساس بودن فرآیند ، افراد می توانند برای تصمیم گیری بهتر از یک مشاور انتخاب رشته مسلط استفاده کنند تا بهتر به تصمیم نهایی برسند .