بالا بودن تعداد داوطلبان گروه تجربی رقابت در این رشته را سختتر میکند. بررسی های آماری نشان میدهد که بانوان سهم بیشتری از داوطلبان را به خود اختصاص دادهاند. همین امر قبولی در رشته یا دانشگاه دلخواه را برای آنها دشوارتر کرده است. آشنایی با لیست رشتههای کنکور تجربی، رتبه مورد نیاز برای قبولی در هر رشته و بازار کاری آن در برنامهریزی و تصمیمگیری برای آینده نقش کلیدی دارد. در سالهای اخیر با اضافه شدن لیست رشتههای بدون کنکور، استرس داوطلبان کاهش یافته است. اما نکته مهم این است که قبولی در رشتههای پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و پیراپزشکی دانشگاههای دولتی، آزاد و پردیس نیازمند شرکت در کنکور و کسب رتبه عالی است.
در ادامه میخوانید
- لیست رشته های کنکور تجربی ۱۴۰۲
- لیست رشته های بدون کنکور تجربی
- لیست رشته های کنکور تجربی دانشگاه دولتی
- لیست رشته های تجربی با رتبه مورد نیاز
- رشته های دانشگاهی علوم تجربی
- رشته های دانشگاهی تجربی و آینده شغلی آنها
- پردرآمدترین رشته های تجربی
- بهترین رشته های تجربی برای خانم ها
- راه دسترسی به لیست رشتههای تجربی چیست؟
- بهترین رشتههای پولساز برای خانمها چیست؟
لیست رشته های کنکور تجربی ۱۴۰۲
راههای مختلفی برای آشنایی با لیست رشتههای کنکور تجربی وجود دارد. اولین راه استفاده از دفترچه ثبت نام در کنکور است. در این دفترچه علاوه بر بیان شرایط عمومی و اختصاصی شرکت در کنکور، لیست کاملی از دانشگاهها و رشتهها وجود دارد که برای شما مؤثر است. در گذشته، گروه تجربی به ۵ زیرگروه تقسیم میشود که هر یک از رشتهها در زیرگروههای مختلف قرار داشتند. داوطلبان برای قبولی در رشتههای هر زیرگروه باید در دروس اصلی درصدهای بالاتری کسب میکردند.
قبل از معرفی رشتههای این گروه باید به این نکته اشاره شود که رشتههای تجربی به سه دسته کاردانی، کارشناسی و دکترای پیوسته تقسیم میشود. رشتههای پزشکی، داروسازی، دندانپزشکی، دامپزشکی و داروسازی دارای دکترای پیوسته هستند و سایر رشته در دو مقطع کاردانی و کارشناسی هستند. رشتههای این گروه آزمایشی عبارت است از:
- مامایی
- رادیولوژی
- اتاق عمل
- هوشبری
- آموزش ابتدایی
- پرستاری
- اعضای مصنوعی
- علوم تغذیه
- بهداشت عمومی بهداشت محیط
- گرایشهای مختلف زیستشناسی
- مهندسی کشاورزی
- علوم آزمایشگاهی
- فیزیوتراپی
- میکروبیولوژی
- فوریتهای پزشکی
- روانشناسی
- علوم تربیتی
- کار درمانی
- گفتار درمانی
- بینایی سنجی
- شنوایی سنجی
- تکنسین پروتزهای دندانی
- بهداشت حرفهای
- بیولوژی و کنترل ناقلین بیماریها
- پزشکی هستهای
- دبیری شیمی
- شیمی محض و کاربردی
- حسابداری
- اقتصاد
- مددکاری
- فقه
- مدیریت بیمه
- زمینشناسی و…
لیست رشته های بدون کنکور تجربی
داوطلبان متقاضی ثبت نام در رشتههای بدون کنکور باید در زمان ثبت نام دانشگاههای سراسری به صورت اینترنتی به سایت سازمان سنجش مراجعه کرده و مرحله ثبت نام را انجام دهند. تنوع بالای رشتههای بدون کنکور شانس بالایی برای قبولی داوطلبان فراهم میکند. اصلیترین رشتههایی که بر اساس سوابق تحصیلی میتوانید در آن شرکت کنید شامل موارد زیر است:
- علوم دامی
- شیمی کاربردی
- زمینشناسی
- شیمی محض
- علوم خاک
- فضای سبز
- صنایع چوب
- گیاهپزشکی
- زیستشناسی
- علوم آزمایشگاهی دامپزشکی
- مرتع و آبخیزداری
- زیست فناوری
- میکروبیولوژی
- جنگل داری
- شیمی آزمایشگاهی
- صنایع مبلمان
لیست رشته های کنکور تجربی دانشگاه دولتی
شرایط کنکور در سالهای اخیر فرصتی فراهم کرده که داوطلبان از طریق شرکت در آزمون سراسری یا تنها بر اساس سوابق تحصیلی در دانشگاه مورد علاقه خود قبول شوند. آشنایی با لیست رشتههای کنکور تجربی از طریق آزمون و بدون آزمون به شما که شما کمک خواهد کرد که مسیر درستی انتخاب کنید. باید بدانید که پذیرش در رشتههای پزشکی، داروسازی، دامپزشکی و دندانپزشکی تمام دانشگاهها هنوز به شرکت در آزمون سراسری وابسته است. اما هیچ محدودیتی برای قبولی در سایر رشتهها وجود ندارد. با نگاهی به دفترچه انتخاب رشته دانشگاه میتوانید بهترین کد محل را انتخاب کنید.
لیست رشته های تجربی با رتبه مورد نیاز
برای قبولی در دانشگاهها و رشتههای مختلف به رتبه و درصد خاص نیازمند هستید. برای مثال پذیرش در رشته پزشکی پردیس به رتبه بالاتری در مقایسه با پزشکی دانشگاه تهران نیاز دارد. علاوه بر این، داوطلبان منطقه دو و سه با کسب رتبه بالاتر شانس بیشتری برای قبولی در رشته دلخواه خود خواهند داشت. با این حال آخرین رتبه قبولی برای رشتههای پرطرفدار گروه تجربی عبارت است از:
· پزشکی
آخرین رتبه قبولی برای پذیرش در دانشگاه دولتی داوطلبان منطقه یک حدود ۱۷۰۰، منطقه دو و منطقه سه حدود ۱۸۰۰ است. داوطلبان با رتبه حدود ۹۰۰۰ شانس قبولی در ظرفیت مازاد دانشگاه را آزاد دارند.
· دندانپزشکی
برای قبولی در دانشگاه دولتی و پردیس داوطلبان منطقه یک با حداکثر رتبه ۱۴۰۰، منطقه دو با رتبه حدود ۲۱۰۰ و منطقه ۳ با رتبه ۱۳۰۰ شانس قبولی دارند. اما با رتبه ۶۳۰۰ میتوان به قبولی در دانشگاه آزاد امیدوار بود.
· داروسازی
داوطلبان منطقه یک با حداکثر رتبه ۱۹۰۰، منطقه دو با رتبه ۲۶۰۰ و منطقه سه با رتبه ۱۸۰۰ شانس قبولی در دانشگاه دولتی و پردیس دارند. با کسب رتبه ۹۸۰۰ شانس بالایی برای قبولی در دانشگاه آزاد خواهید داشت.
· رشتههای پیراپزشکی
با توجه به لیست رشتههای کنکور تجربی، داوطلبان منطقه یک با رتبه ۱۲۰۰۰، منطقه دو با رتبه ۲۱۰۰۰ و رتبه ۲۴۰۰۰ منطقه سه میتوانند در رشتههای پیراپزشکی دانشگاه دولتی قبول شوند. آخرین رتبه برای قبولی در رشتههای پیراپزشکی دانشگاه آزاد نیز حدود ۹۰ هزار است.
· دانشگاه فرهنگیان
داوطلبان گروه تجربی برای قبولی در دانشگاه فرهنگیان باید ترازی بالاتر از ۶۵۰۰ داشته باشند. فراموش نکنید که این دانشگاه دارای محدودیت سنی است.
رشته های دانشگاهی علوم تجربی
رشتههای دانشگاهی کنکور تجربی به سه دسته تقسیم میشوند؛ دکترای حرفهای، کارشناسی و کاردانی. برای پذیرش در دکترای حرفهای (پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، دامپزشکی و بیوتکنولوژی) شرکت در آزمون سراسری، کسب رتبه و تراز عالی الزامی است. رشتههای کارشناسی به سه زیرمجموعه پیراپزشکی، فرهنگیان و علوم پایه تقسیم میشود. پذیرش در دانشگاه فرهنگیان و رشتههای پیراپزشکی تنها از طریق کنکور امکانپذیر خواهد بود. اما برای قبولی در سایر رشتهها میتوان از طریق سوابق تحصیلی اقدام کرد. رشتههای کاردانی نیز دارای دو دسته پیراپزشکی و سایر رشتهها هستند که شرکت در کنکور برای رشتههای پیراپزشکی ضروری است.
رشته های دانشگاهی تجربی و آینده شغلی آنها
آینده شغلی مهمترین عامل در انتخاب رشته است. بازار کاری بسیار ایدهآل رشتههای پزشکی، دامپزشکی، داروسازی، دندانپزشکی و پیراپزشکی سبب شده که بعد از قبولی در این رشتهها دغدغهای برای کار نداشته باشید. اما قبولی در سایر رشتهها به توانایی و عملکرد شما وابسته است. البته پیدا کردن کار مناسب به عوامل مختلفی وابسته است که معدل، دانشگاه محل تحصیل و شهر محل سکونت مهمترین موارد محسوب میشوند.
پردرآمدترین رشته های تجربی
بررسیهای آماری نشان میدهد که رشتههای دندانپزشکی، پزشکی، داروسازی، دامپشزکی و اغلب رشتههای پیراپزشکی پردرآمدترین رشتههای این گروه آزمایشی هستند. البته دندانپزشکی در بالای لیست رشتههای پولساز ایران قرار دارد.
بهترین رشته های تجربی برای خانم ها
روحیه و توانایی جسمی خانمها سبب شده که در برخی رشتهها عملکرد بهتری داشته باشند. رشتههای پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، مامایی، پرستاری، گفتار درمانی، بینایی سنجی، شنوایی سنجی، روانشناسی و علوم آزمایشگاهی بهترین انتخاب برای خانمها است. این رشتهها بازار کاری و آینده شغلی بسیار مطلوبی دارند.
آشنایی با لیست رشتههای کنکور تجربی در برنامهریزی، تعیین دقیق ساعات مطالعه و موفقیت داوطلبان اهمیت دارد. پذیرش بر اساس سوابق تحصیلی نیز شرایطی فراهم کرده که تمام داوطلبان فرصت ادامه تحصیل در دانشگاه داشته باشند.
سوالات متداول
راه دسترسی به لیست رشتههای تجربی چیست؟
دفترچه ثبت نام کنکور و انتخاب رشته منتشر شده در سازمان سنجش دو ابزار مهم برای دسترسی به این رشتهها است.
بهترین رشتههای پولساز برای خانمها چیست؟
دندانپزشکی، پزشکی، داروسازی، پرستاری، بینایی سنجی، کار درمانی، گفتار درمانی، شنوایی سنجی و مامایی رشتههای پولساز برای بانوان هستند.