علیرغم اینکه کنکور ۱۴۰۲ اولین مرحله از آزمونهای دو نوبتی است که در دی و تیر برگزار میشود، همه داوطلبان مجاز به انتخاب رشته باید در اواسط مرداد از طریق سایت سازمان سنجش برای انتخاب رشته اقدام کنند. انتخاب رشته فرصتی فراهم کرده که داوطلبان گروه تجربی قادر به ادامه تحصیل در رشته مورد علاقه خود در دانشگاه دولتی، پردیس، غیرانتفاعی، پیام نور و دانشگاه آزاد باشند. استفاده از خدمات مشاوره و راهنمای انتخاب رشته تجربی گامی موثر برای افزایش شانس قبولی داوطلب در دانشگاه است.
در ادامه میخوانید
راهنمای انتخاب رشته تجربی ۱۴۰۲
آن دسته از داوطلبانی که بر اساس اطلاعات کارنامه اولیه مجاز به انتخاب رشته هستند ، باید در زمان تعیین شده از طریق دانلود دفترچه و انتخاب کد محلها اقدامات لازم برای قبولی در دانشگاه را انجام دهند. انتخاب رشته داوطلبان نوبتهای دی و تیر کنکور به صورت همزمان انجام میشود. با اطمینان میتوان گفت انتخاب رشته تجربی حساسترین مرحله در آینده تحصیلی و شغلی داوطلبان این گروه آزمایشی است و باید به نقش مشاوره انتخاب رشته توجه ویژه کرد .
رتبه، تراز، نمرات خام و نمرات آزمون اختصاصی عوامل مؤثر در نتیجه انتخاب رشته داوطلبان هستند.
انتخاب رشته به صورت اینترنتی و از طریق سایت سنجش انجام میشود . بهتر است قبل از انتخاب رشته نهایی، فرم پیشنویس را دانلود کرده، رشته محلها را در آن وارد کرده و چندین بار بررسی کنید. این روش، مانع از بروز خطا در جین انتخاب رشته خواهد شد. فرم انتخاب رشته از ۵ ستون مختلف تشکیل شده که به ترتیب شامل ردیف، کد رشته محل، نام رشته یا گرایش، نام دانشگاه یا مؤسسه قبولی است. پس از اتمام فرایند انتخاب رشته، سازمان سنجش کد رهگیری ۱۶ رقمی برای هر داوطلب صادر میکند. فراموش نکنید تا زمان دریافت این کد، فرایند انتخاب رشته به پایان نخواهد رسید.
دفترچه راهنمای انتخاب رشته تجربی
داوطلبان گروه آزمایشی تجربی در مقایسه با سایر رشتهها بیشتر است و اغلب داوطلب علاقهمند به ادامه تحصیل در رشتههای پولساز (پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، دامپزشکی و رشتههای پیراپزشکی) هستند. همین امر ضرورت استفاده از خدمات مشاوره کنکور و راهنمای انتخاب رشته تجربی در این گروه بیشتر میکند. اولین گام در فرایند انتخاب رشته، دانلود دفترچه راهنما است. دفترچه انتخاب رشته در اواسط مرداد و همزمان با اعلام نتایج اولیه کنکوری تیر ماه روی سایت سازمان سنجش قرار میگیرند. داوطلبان با ورود به این سایت، قادر به دانلود این دفترچه خواهند بود.
این دفترچه برای تمام داوطلبان مشترک است. یعنی داوطلبان گروههای آزمایشی مختلفی نیازمند دانلود دفترچه مجزا نخواهند بود. در مرحله اول، باید تمام اطلاعات اصلی مانند محدودیت سنی، امکانات خوابگاهی و شرایط پذیرش در هر دانشگاه را مطالعه کنید. پس از آن، لیست رشته محلها و کدهایی که شانس قبولی بیشتری در آنها دارید را انتخاب کرده و بر اساس علاقه مرتب کنید. فراموش نکنید استفاده از فرم پیشنویس انتخاب رشته تنها عامل برای جلوگیری از بروز خطای انسانی در حین ثبت کدها است.
نکاتی که باید در انتخاب رشته تجربی رعایت کنیم؟
انتخاب رشته فرایندی نسبتاً پیچیده و حساس است. البته، ضرورتی برای پرداخت هزینههای میلیونی وجود ندارد. توجه به برخی نکات و استفاده از راهنمایی مشاوران مجرب در موفقیت شما مؤثر است. نکاتی که باید در حین انتخاب رشته به آن توجه کنید عبارت است از:
· بررسی کامل کارنامه
این روش به شما کمک میکند که از رتبه، تراز و رتبه در سهمیه خود مطلع شوید. علاوه بر این، برای انتخاب رشته در دانشگاه فرهنگیان، دوره روزانه و شبانه باید رتبه حدنصاب را کسب کرده باشید. قبل از هر چیزی بررسی کنید که آیا مجاز به انتخاب رشته در این دانشگاهها هستید یا خیر. داوطلبانی که مجاز به انتخاب رشته در این دانشگاهها نیستند باید به سراغ دانشگاههای پیام نور، غیرانتفاعی و پردیس بروند. اما فراموش نکنید که قبولی در این دانشگاهها غالبا بر اساس منطقه و قطب انجام میشود. پس، این عبارات را بهخوبی بررسی کنید.
· توجه به علاقه و هدف داوطلب
دومین عامل در راهنمای انتخاب رشته تجربی، علاقه داوطلب است. ادامه تحصیل در دانشگاه با پیچ و خمهای فراوانی همراه است. تنها افرادی موفق خواهند شد این مسیر را به پایان برسانند که رشته دانشگاهی خود را بر اساس علاقه انتخاب کردهاند. البته هدف و توان علمی نیز در تعیین علاقه مؤثر هستند. برای مثال، افرادی که رتبه در سهمیه آنها بالای ۱۰۰۰۰ باشد از نظر توان علمی قادر به ادامه تحصیل در رشته پزشکی، داروسازی و دندانپزشکی نیستند.
· بازار کار و آینده شغلی
هدف اصلی داوطلبان از ورود به دانشگاه این است که آینده شغلی مطمئنی برای خود ایجاد کنند. کاملا درست است که نمیتوان آینده را پیشبینی کرد. اما تحصیل در برخی رشتهها به دلیل اینکه نیاز کلی جوامع در دورههای مختلف هستند، مسیر کاریابی و کسب درآمد را سادهتر میکند.
· امکانات، ظرفیت و سطح علمی دانشگاهها
امکانات دانشگاه رابطه مستقیم با افزایش قدرت علمی داوطلبان دارد. دانشگاههای معتبر به دلیل برخورداری از امکانات بیشتر، حس کنجکاوی داوطلبان را تحریک کرده و آنها را به چالش میکشند. علاوه بر این، ادامه تحصیل در این دانشگاهها مسیر ورود به بازار کار را سادهتر خواهد کرد.
با رتبه ۱۷۰۰۰ تجربی چه رشته ای قبول میشم؟
شانس قبولی داوطلبان منطقه یک، دو و سه با رتبه ۱۷۰۰۰ با یکدیگر متفاوت است. به همین دلیل در این مرحله به معرفی رشتهها بر اساس مناطق سهگانه کنکور میپردازیم.
قبولی با رتبه ۱۷۰۰۰ در منطقه یک
- شیمی
- زیست جانوری
- مدیریت دولتی
- مدیریت بازرگانی
- مهندسی صنایع غذایی
- حسابداری
- زیست سلولی و مولکولی
- روانشناسی
- بهداشت محیط
- بهداشت عمومی
- اقتصاد
- مهندسی منابع طبیعی
- مهندسی محیط زیست
- گیاهپزشکی
- میکروبیولوژی
- مدیریت مالی
- آموزش ابتدایی
- زیست گیاهی
- فناوری اطلاعات سلامت
- بیولوژی و کنترل ناقلین بیماریها
قبولی با رتبه ۱۷۰۰۰ منطقه دو
- پرستاری
- دکتری عمومی دامپزشکی
- آموزش ابتدایی
- علوم آزمایشگاهی
- تکنولوژی اتاق عمل
- روانشناسی
- مامایی
- تکنولوژی پرتوشناسی
- هوشبری
- زیستشناسی سلولی و مولکولی
- تکنولوژی پرتودرمانی مدیریت بیمه
- علوم تغذیه
- آموزش تربیت بدنی
- زمینشناسی
- زیست فناوری
- اقتصاد
- مدیریت دولتی
- آموزش زیستشناسی
- آموزش شیمی
قبولی با رتبه ۱۷۰۰۰ منطقه سه
- فناوری اطلاعات سلامت
- زیست سلولی و مولکولی
- بهداشت حرفهای و ایمنی کار
- بهداشت محیط
- آموزش زیستشناسی
- آموزش ابتدایی
- علوم آزمایشگاهی
- روانشناسی
- پرستاری
- دامپزشکی
- علوم و صنایع غذایی
- مامایی
- مدیریت خدمات بهداشتی درمانی
- میکروبیولوژی
- آموزش شیمی
- مدیریت بازرگانی
- علوم ورزش
- زیست فناوری
- مددکار اجتماعی
- علوم آزمایشگاهی دامپزشکی
راهنمای انتخاب رشته تجربی به داوطلبان کمک میکند که بر اساس توان علمی، علاقه و هدف خود بهترین دانشگاه را انتخاب کنند. توجه به آینده شغلی و امکانات هر دانشگاه نیز در انتخاب رشته مهم است. فراموش نکنید که پذیرش دانشجویان به صورت قطبی انجام میشود. به همین دلیل، استفاده از خدمات مشاوره ضروری خواهد بود.
سوالات متداول
برای انتخاب رشته تجربی به چه عواملی توجه کنیم؟
رتبه، تراز، ظرفیت و امکانات دانشگاه، علاقه و بازار کاری نکات کلیدی در انتخاب رشته هستند.
چرا استفاده از خدمات مشاوره در مرحله انتخاب رشته ضروری است؟
در سالهای اخیر پذیرش دانشجویان در دانشگاهها به صورت قطبی انجام میشود. برای افزایش شانس قبولی باید از خدمات مشاوره کنکور استفاده کرد.